Skip to main content

Πρώτος Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός «Τάσος Παππάς» από τη ΧΑΝΘ

Η ΧΑΝΘ μέσα από τον πανελλήνιο διαγωνισμό, αποτίει φόρο τιμής σε μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της ελληνικής χορωδιακής ιστορίας.

Ο Τομέας Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της  Χ.Α.Ν.Θ, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολεγίου Ανατόλια και του Μουσικού Οίκου Μαυρομουστάκη (Ντο Ρε Μι) διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη τον 1ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Τάσος Παππάς» 2019, για παιδιά και νέους ηλικίας μέχρι 25 ετών.

Ο Τάσος Παππάς, µία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της ελληνικής χορωδιακής ιστορίας, υπήρξε μεταξύ πολλών σημαντικών άλλων και υπεύθυνος για τη μουσική παιδεία στις κατασκηνώσεις της Χ.Α.Ν. στο Πήλιο κατά την δεκαετία του '60.

Η μουσική του διαδρομή συναντήθηκε νωρίς με την κοινωνική προσφορά της Αδελφότητας στην καλλιέργεια της ψυχής των νέων και η μνήμη του χαράχτηκε ανεξίτηλη στην ιστορία της Χ.Α.Ν.Θ.

Η Χ.Α.Ν.Θ. μέσα από τον 1ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Τάσος Παππάς», αποτίει φόρο τιμής στον μεγάλο αυτόν μουσικοδιδάσκαλο, με την ευχή όλο και περισσότεροι νέοι να αγαπήσουν τη μουσική και να την κάνουν «Τρόπο Ζωής, για μια Ζωή»!