Skip to main content

Πρωτοβουλία του ΕΕΘ για την αξιοποίηση του Κυβερνείου

Συνάντηση με τον βουλευτής της ΝΔ Στράτο Σιμόπουλο που έχει ξεκινήσει δράση για την διάσωση - αξιοποίηση του Κυβερνείου, είχε σήμερα το ΕΕΘ

Πρωτοβουλία για την διάσωση του Κυβερνείου (Παλατάκι), ως μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης και για την ανακαίνιση και αξιοποίηση του με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, αναλαμβάνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Στράτος Σιμόπουλος έχει ξεκινήσει δράση για την διάσωση - αξιοποίηση του Κυβερνείου από την πρώτη στιγμή που κατέλαβε κοινοβουλευτική έδρα, ενώ ανέδειξε άμεσα και το θέμα της αξιοποίησης του βασιλικού κτήματος στο Τατόι, ώστε να τύχει ανάλογης μεταχείρισης και το «Παλατάκι».

Στο πλαίσιο αυτό, μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΕΕΘ κ. Μιχάλη Ζορπίδη, και της επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων, προς τον βουλευτή, ο οποίος την αποδέχθηκε, ο κύριος Σιμόπουλος επισκέφθηκε το Επιμελητήριο ώστε να ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής για το συγκεκριμένο θέμα, καταθέτοντας προτάσεις και συμβάλλοντας σε έναν γόνιμο διάλογο.

Σε δήλωση του ο πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Μιχάλη Ζορπίδης τόνισε «το Επιμελητήριο μας δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο σε ένα θέμα με πολιτιστικές και αναπτυξιακές επεκτάσεις, όπως η αξιοποίηση του Κυβερνείου στην Καλαμαριά. Θεωρώ πως πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση η οποία θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή. Για τον λόγο αυτόν υποδεχθήκαμε σήμερα στο Επιμελητήριο τον εκπρόσωπο του ελληνικού κοινοβουλίου κ. Στράτο Σιμόπουλο, ως μια πρώτη κίνηση στην προσπάθεια που ξεκινάμε».

Από την πλευρά του αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σιμόπουλος ανέφερε « ανέπτυξα στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης την αναγκαιότητα, μαζί με την ήδη δρομολογημένη ανάπλαση – αξιοποίηση του βασιλικού κτήματος στο Τατόι, να ξεκινήσει και η διαδικασία αναστήλωσης – αξιοποίηση του Κυβερνείου στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα ανέλυσα τις λεπτομέρειες της υφιστάμενης κατάστασης και πρότεινα έναν οδηγό ενεργειών ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα στο ορατό μέλλον. Ζήτησα τέλος το Επαγγελματικό Επιμελητήριο να συμβάλει με το θεσμικό του κύρος την όλη προσπάθεια με την ολοκλήρωση της οποίας θα έχει δημιουργηθεί μια ακόμη σημαντική υποδομή για την πόλη μας».

Η συγκεκριμένη συνάντηση αποτελεί το πρώτο βήμα από αυτά που έχει αποφασίσει να κάνει η διοίκηση του ΕΕΘ ώστε να μπει «φρένο» στην απαξίωση του Κυβερνείου και να αποτελέσει σημείο πολιτιστικού, αναπτυξιακού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Πάγιος στόχος της διοίκησης του ΕΕΘ είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πόλης και κυρίως του επαγγελματία. Η σωστή αξιοποίηση του Κυβερνείου κινείται προς αυτή τη κατεύθυνση.

Παρόν στην συνάντηση εκ μέρους της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων του ΕΕΘ, ήταν, ο Πρόεδρος της Δημήτρης Αναστασίου και τα Μέλη Χρύσα Γεωργιάδου – Γρανούζη, Χριστόφορος (Ρούλης) Εδιάρογλου, Θεόδωρος Πανταλέων, Στέλιος Συμεωνίδης, Γεώργιος Νεοχωρίτης.