Skip to main content

Πρωτοβουλία του Embryolab Academy για τις ασφαλείς οικογένειες του αύριο

Συνέδριο για την υποβοηθούμενη παραγωγή διοργανώνει το Embryolab Academy με στόχο την προαγωγή ασφαλών πρακτικών στα εργαστήρια και τις κλινικές.

Το Embryolab Academy, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός που προάγει την επιστήμη της Κλινικής Εμβρυολογίας και της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής από την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, οργανώνει διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο με θέμα: «Ασφαλείς πρακτικές στο εργαστήριο Κλινικής Εμβρυολογίας», το Σάββατο 24 Απριλίου στις 17:00.

Το event απευθύνεται σε επιστήμονες της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής με στόχο την προαγωγή ασφαλών πρακτικών στα Εργαστήρια και τις Κλινικές Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Η πρόληψη και διαχείριση ρίσκων στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή συμβάλλουν στην ασφάλεια των θεραπειών, των γυναικών και των ζευγαριών, στην ευαίσθητη αυτή υπηρεσία υγείας και εγγυάται την ποιότητα και τα θετικά αποτελέσματα.

«Διδάσκουμε και εφαρμόζουμε "ασφαλείς πρακτικές στο εργαστήριο Κλινικής Εμβρυολογίας" σημαίνει "δημιουργούμε τις "ασφαλείς οικογένειες του μέλλοντος"», είναι το όραμα του Embryolab Academy και ο στόχος για το διαδικτυακό συνέδριο, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές, από τους καλύτερους στον κλάδο της Κλινικής Εμβρυολογίας και της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής διασφαλίζουν τη μοναδική διαδραστική εμπειρία που θα έχουν όσοι επιστήμονες παρακολουθήσουν το συνέδριο.

Θα αναλυθούν προκλήσεις και ρίσκα που πρέπει να προβλέψει και να αντιμετωπίσει καθημερινά ή μακροπρόθεσμα ο Επιστήμονας της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής για να εξασφαλίσει την επιτυχία κάθε προσπάθειας συντήρησης γονιμότητας και κάθε θεραπείας εξωσωματικής.

Το Embryolab Academy ασχολείται εντατικά και διδάσκει «Θέματα ρίσκου και ασφάλειας» στα Εργαστήρια και τις Κλινικές Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, από το 2013, προσφέροντας υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και εργαστηριακή εμπειρία καθώς και ανταλάσσοντας καλές πρακτικές.

Η κ. Αλεξία Χατζηπαρασίδου, MSc, PMI-RMP, Σύμβουλος Κλινικής Εμβρυολογίας, Διευθύντρια του Embryolab Academy και πιστοποιημένη Σύμβουλος Διαχείρισης Ρίσκου περιγράφει: «Στο Embryolab Academy, συνεργαζόμαστε στενά εξειδικευμένοι επιστήμονες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής από όλο τον κόσμο.  Η διαχείριση ποιότητας και η ασφάλεια σε κάθε στάδιο της διαδικασίας και των υπηρεσιών που προσφέρουμε στην εξωσωματική γονιμοποίηση αποτελεί προτεραιότητα στην προσπάθειά μας για ολοένα και υψηλότερης ποιότητας, καινοτόμες υπηρεσίες».

Αλεξία Χατζηπαρασίδου

 

Συνολικά 1.000 εγγεγραμένοι από 80 χώρες του πλανήτη έχουν ήδη ολοκληρώσει την εγγραφή τους και θα συμμετέχουν στην παγκόσμια πρωτοβουλία για ασφαλείς πρακτικές στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Το Συνέδριο έχει λάβει 3 Ευρωπαικά CME's από το Ευρωπαικό Συμβούλιο Διαπίστευσης Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (EACCME®s).

Με την αιγίδα τους έχουν τιμήσει τη διοργάνωση οι Διεθνείς Οργανισμοί:

  • SIERR, Italian Society of Embryology, Reproduction & Research, Italy
  • ASEBIR, Asociación para el Estudio de la Biología de la Reproducción (ASEBIR), Spain
  • AER, Asociatia Embriologilor, Romania

και με την υποστήριξή τους οι:

  • ESHG, The European Society of Human Genetics
  • BSRM, Belgian Society for Reproductive Medicine

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα και τους ομιλητές του συνεδρίου ΕΔΩ.