Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
x

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗ ΔΕΘ: ΣΤΟ 11,9% Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΔ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ

Πρόκειται για την πρώτη πανελλαδικά σφυγμομέτρηση μετά την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και την 85η ΔΕΘ - Δείτε τα αποτελέσματα.

Με διαφορά 11,9%, στην αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, στη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάσθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Πρόκειται για την πρώτη πανελλαδικά σφυγμομέτρηση μετά την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και την 85η ΔΕΘ.

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 37,8% και ακολουθούν:

-ΣΥΡΙΖΑ 25,9%,

-ΚΙΝΑΛ 7,7%,

-ΚΚΕ 5,8%

-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,0%,

-ΜέΡΑ25 3,3%

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 10,9%. Συγκεκριμένα τα ποσοστά είναι:

-ΝΔ 34,6%,

-ΣΥΡΙΖΑ 23,7%,

-ΚΙΝΑΛ 7 %,

-KΚΕ 5,3%,

-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,70%,

-ΜέΡΑ25 3%

Η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star εξέτασε πάντως και «ποιοτικά» χαρακτηριστικά της σημερινής εικόνας κυβέρνησης και κομμάτων.

Αξιολόγηση κυβέρνησης: 39,9% θετικές γνώμες, 58,2% αρνητικές

Μεταξύ αυτών η αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με το 39,9% του συνόλου των ερωτηθέντων να απαντά ότι την αξιολογεί σίγουρα ή μάλλον θετικά και το 58,2% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.
Αξιολόγηση ΣΥΡΙΖΑ: 70% αρνητικές γνώμες

Ακόμη μεγαλύτερη είναι όμως η αρνητική αξιολόγηση της αντιπολιτευτικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, με αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, το 70% του συνόλου των ερωτηθέντων αξιολογεί την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, έναντι 25,1% την αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά.

Εξαγγελίες ΔΕΘ: Επιφυλακτικοί οι πολίτες

Επιφυλακτικοί φαίνεται πάντως να είναι οι πολίτες απέναντι στις κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ, καθώς το 58,4% τα αξιολογεί ως «καθόλου ή λίγο αποτελεσματικά», έναντι 30,4% που τα αξιολογεί ως «πολύ ή αρκετά» αποτελεσματικά.

Ανασχηματισμός: Στη λάθος κατεύθυνση, λέει το 50%

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες και για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς το 50% εκτιμά ότι κινείται «μάλλον ή σίγουρα προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι 25,1% που εκτιμά ότι «κινείται σίγουρα ή μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ