Skip to main content

Προβολή στη Θεσσαλονίκη, σε παγκόσμια πρώτη, του ντοκιμαντέρ για τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου, στις 19.00, στον Κινηματογράφο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριάντα χρόνων (1991-2021) θεοφιλούς πατριαρχικής διακονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, η Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. και το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, σε συνεργασία με φορείς της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν από κοινού σειρά τιμητικών εκδηλώσεων, προκειμένου να αναδειχθεί το πολυσχιδές έργο του, καθώς και ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον σύγχρονο κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων και με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί, σε παγκόσμια πρώτη, η προβολή του ντοκιμαντέρ «Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος. Τριάντα χρόνια διακονίας» που παρήχθη με χορηγία της «Αδελφότητας Οφφικιαλίων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας: Παναγία Παμμακάριστος».

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν για τον Πατριάρχη μεγάλες προσωπικότητες του διεθνούς πολιτικού, εκκλησιαστικού και ευρύτερου θρησκευτικού χώρου, ενώ παρουσιάζεται και αυτοβιογραφική συνέντευξη του ίδιου.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου, στις 19.00, στον Κινηματογράφο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη. Στην εκδήλωση θα τηρηθούν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα (COVID FREE, υποχρεωτική μάσκα προστασίας).