Skip to main content

Ψυχραιμία και επαγρύπνηση για τον κορωνοϊό

Στη Γερμανία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ανέλθει στα 66. Περισσότερο έχει πληγεί η Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία.

Περισσότερο από όλους έχει πληγεί ο δήμος του Χάινσμπεργκ στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας. Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων του γερμανικού κοινοβουλίου. «Βρισκόμαστε στην αρχή μιας επιδημίας στη Γερμανία και την Ευρώπη. Το γεγονός απαιτεί κοινή αντιμετώπιση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Υγείας. Για την ερχόμενη Παρασκευή έχει προγραμματιστεί ειδική συνεδρίαση των υπουργών υγείας της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Εν τω μεταξύ τέσσερα παιδιά που πηγαίνουν σε βρεφονηπιακό σταθμό βρέθηκαν σήμερα θετικά στον ιό. Ο βρεφονηπιακός σταθμός βρίσκεται και αυτός στον δήμο του Χάινσμπεργκ. Ακόμη στη Βόννη θα παραμείνει κλειστό ένα δημοτικό σχολείο από την ερχόμενη Δευτέρα και για δυο εβδομάδες. Οι 185 μαθητές εξετάζονται τώρα για να διαπιστωθεί εάν είναι θετικοί στον ιό.

Ματαιώνονται μεγάλες διοργανώσεις

Ως συνέπεια της διάδοσης του κορωνοϊού, η ITB η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στον κόσμο που γίνεται κάθε χρόνο στο Βερολίνο, ματαιώθηκε. Επίσης ματαιώθηκε η απονομή των περίφημων βραβείων μαγειρικής για εστιατόρια Michelin που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη στο Αμβούργο. Τέλος, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο εάν θα πραγματοποιηθεί η διεθνής έκθεση κρασιών Pro Wein στο Ντίσελντορφ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε πως η καγκελάριος Μέρκελ παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, συνιστά ψυχραιμία και δεν κρίνει απαραίτητο να ανασταλεί η διεξαγωγή των όλων των μεγάλων εκθέσεων και διοργανώσεων.

Δυσεύρετα είναι πάντως τα αντισηπτικά για τα χέρια ενώ καταγράφεται αυξημένη ζήτηση σε τρόφιμα και ποτά στα σουπερμάρκετ. Εκπρόσωπος πάντως εμπόρων τροφίμων στη Βαυαρία δήλωσε πως υπάρχει επάρκεια και ο κλάδος είναι προετοιμασμένος για αυξημένη ζήτηση.

Μαρία Ρηγούτσου /DPA/tageschau.de

Πηγή άρθρου: Deutsche Welle