Skip to main content

Εθνική Τράπεζα: Εντός στόχου για τα κόκκινα δάνεια-Ψηφιακό το μέλλον

Τι ειπώθηκε κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε η διοίκηση της τράπεζας σε 300 πελάτες και 100 στελέχη το βράδυ της Πέμπτης στο «Μακεδονία Παλάς».

Τη διαβεβαίωση ότι ο μετασχηματισμός της Εθνικής Τράπεζας θα συνεχιστεί προς όφελος των εργασιών της και των πελατών της παρείχε από τη Θεσσαλονίκη η διοίκηση της τράπεζας, ο πρόεδρος Κώστας Μιχαηλίδης και ο διευθύνων σύμβουλος Παύλος Μυλωνάς, κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε σε 300 πελάτες και 100 στελέχη το βράδυ της Πέμπτης στο «Μακεδονία Παλάς».

Στη σύντομη τοποθέτηση του ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Παύλος Μυλωνάς υπογράμμισε ότι θα ενταθούν οι κινήσεις για την ψηφιοποίηση των εργασιών της Εθνικής και την αλλαγή της μορφής των καταστημάτων, ώστε αφενός να δημιουργηθεί μια νέα εμπειρία για τους πελάτες και αφετέρου να επιτευχθεί μείωση του κόστους.

Σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά η Εθνική θα κινηθεί τους επόμενους μήνες πιο επιθετικά για τον περιορισμό των κόκκινων δανείων, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του το 2019 κατά 5 δισ. ευρώ. Όπως είπε, ήδη μέχρι σήμερα έχει επιτευχθεί ο στόχος αυτός κατά περισσότερο από 50% και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα καλυφθεί πλήρως, χωρίς, μάλιστα, να απαιτηθεί νέα κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής αναφέρθηκε ακόμη και σε συζητήσεις που γίνονται με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ώστε να εξαλειφθούν πλήρως τα χαρακτηριστικά λειτουργίας δημόσιου οργανισμού. «Δεν είναι δυνατόν κάθε τρία χρόνια οι υπάλληλοι της τράπεζας να παίρνουν προαγωγή ότι κι αν γίνει» σημείωσε χαρακτηριστικά.