Skip to main content

Ψήφισμα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών για την ίδρυση Κέντρου «Μακεδονικής» Γλώσσας

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών με μια σειρά από ψηφίσματά της είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ψήφισμα για την ίδρυση του αποκαλούμενου ως «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα» στη Φλώρινα εξέδωσε η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, αναφέροντας ότι με οργή πληροφορήθηκε γι΄ αυτή την εξέλιξη.

Διαβάστε: Φλώρινα: Ιδρύεται Κέντρο «Μακεδονικής» Γλώσσας - Ευχαριστίες Ζάεφ σε Τσίπρα-Μητσοτάκη

Πρόκειται, όπως σημειώνει, για έναν ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα της παραχάραξης της ιστορίας της Μακεδονίας που επιχειρείται συστηματικά από τα Σκόπια.

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών με μια σειρά από ψηφίσματά της, επιστημονικές ημερίδες και ενημερωτική έκδοση στην ελληνική και αγγλική το 2019 είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τις αρνητικές συνέπειες που πηγάζουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αιχμή την αναγνώριση «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας.

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών παραμένει σταθερή στην αταλάντευτη γραμμή της στο εθνικό ζήτημα, ζητώντας από την ελληνική Πολιτεία:

1. Να μην επιτρέψει την ίδρυση και τη λειτουργία Οργανώσεων και Σωματείων που καπηλεύονται την ελληνικότητα της μακεδονικής γλώσσας και
2. Να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.