Skip to main content

Ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α' Θεσσαλονίκης: Κι όμως και οι άντρες κλαίνε...

Δεκαπέντε άνδρες για δέκα θέσεις βάζουν δύσκολα στην Κουμουνδούρου. Ο αινιγματικός Χαριστέας, η Άρτεμις της Β' και τα πάρτι του Παπά.

-Παλιούς και νέους περιλαμβάνουν οι πρώτες προτάσεις (και αυτοπροτάσεις) για τις υποψηφιότητες βουλευτών στην Α' Θεσσαλονίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Η "πρωτόλεια" λίστα, που αναμένεται να σταλεί αύριο από τη Νομαρχιακή Α' Θεσσαλονίκης στην Κεντρική Επιτροπή Ψηφοδελτίων του κόμματος, αποτελεί ένα μάζεμα όσων ονομάτων ακούγονται εδώ και καιρό για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Α' Θεσσαλονίκης. Όλος ο καλός ο κόσμος... Προφανώς υπάρχει και το όνομα του Δημήτρη Μάρδα, που ξεκαθάρισε μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα τις φήμες που κυκλοφορούσαν περί επιστροφής του στο ΠΑΣΟΚ, υπάρχει όμως και το όνομα του Μάρκου Μπόλαρη, που πέρασε επίσης από την ίδια βάσανο των φημών.

Σύμφωνοι ότι ο κ. Μπόλαρης θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, μόνο που εμείς μαθαίνουμε ότι θα είναι στο ψηφοδέλτιο των Σερρών... Γιάννης Μυλόπουλος και Άρης Στυλιανού επίσης πρέπει να προστεθούν στους υποψήφιους, ενώ και ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης θεωρείται βέβαιο ότι θα δώσει το παρών. Μετράμε ήδη τέσσερις άνδρες συν τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, που εδώ και καιρό έχει αφήσει να φανεί ότι θα κατεβεί στη μάχη του σταυρού, πήγαμε στους πέντε. Συν τους τέσσερις νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Κώστας Ζουράρης) φτάσαμε στους εννέα αισίως. Προσθέστε τώρα και τον καθηγητή, Γρηγόρη Γεροτζιάφα, που το όνομά του παίζει δυνατά και μια ακόμη ανδρική υποψηφιότητα παρεμφερή, που δεν την αποκαλύπτουμε για να μην την κάψουμε... Και με τα γνωστά στο κόμμα ονόματα, που περιλαμβάνονται στη λίστα (Κερμανίδης, Ρόκκος, Παππάς και Μπαλτάς) φτάνουμε αισίως στους 15. Η ποσόστωση όμως δίνει δυνατότητα μόνο σε δέκα υποψήφιους άνδρες στην Α' Θεσσαλονίκης. Θα πικραθούν πολλοί...

-Στην ονοματολογία των εθνικών εκλογών στο «γαλάζιο» στρατόπεδο προεξάρχουσα θέση έχει και ο Άγγελος Χαριστέας, ο οποίος φέρεται να είναι δεδομένα υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ. Μόνο που όταν ρωτήθηκε προσωπικά πριν από λίγες μέρες έγνεψε αρνητικά και μάλιστα επαναλαμβανόμενα... Παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος ουδόλως αντέδρασε. Αν κάποιος ξέρει καλύτερα τι θα κάνει ο κ. Χαριστέας πολιτικά άλλωστε είναι ο περιφερειάρχης. Γι' αυτό δε χωρά καμιά αμφιβολία... Σιγουράκι. Κάποια στιγμή θα το μάθουμε και οι υπόλοιποι.

-Η Άρτεμις Αγαθοκλέους εξελέγη το 2019 δημοτική σύμβουλος Πυλαίας – Χορτιάτη με την παράταξη του Κωνσταντίνου Καρπούζη. Ακολούθησε η ανεξαρτητοποίησή της και ουσιαστικά η ένταξή της στη δημοτική ομάδα του δημάρχου, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, ο οποίος μάλιστα την αξιοποίησε και ως εντεταλμένη σύμβουλο. Το σίγουρο είναι ότι η κ. Αγαθοκλέους θα είναι εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, προφανώς με την παράταξη του κ. Καϊτεζίδη. Εμείς όμως μαθαίνουμε πως δεν την αφήνουν ασυγκίνητη και οι βουλευτικές εκλογές. Εξάλλου θα προηγηθούν των δημοτικών. Και επειδή διασταυρώσαμε τις πληροφορίες η κ. Αγαθοκλέους αναμένεται να είναι μία από τις νέες εισόδους στο "γαλάζιο" ψηφοδέλτιο της Β' Θεσσαλονίκης...

-Η κ. Αγαθοκλέους παραβρέθηκε και στο πάρτι νεολαίας που διοργάνωσε την προηγούμενη Πέμπτη ο πρώτος επιλαχών των εκλογών του 2019 στη Β' Θεσσαλονίκης, Φάνης Παπάς, στον Λαγκαδά. Λίγες μέρες μετά τη μάζωξη των περιφερειακών συμβούλων της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τα τελευταία χρόνια στο Porto Palace, ο κ. Παπάς με τη δεύτερη εκδήλωσή του μέσα σε 72 ώρες, μπαίνει δυναμικά στο προεκλογικό παιχνίδι, που οι εν ενεργεία βουλευτές το παίζουν με ανοιχτές και πολυπληθείς πολιτικές εκδηλώσεις. Κακές ή καλές γλώσσες (όπως το δει κάποιος) συγκρίνοντας τις δυο εκδηλώσεις έλεγαν ότι ο κ. Παπάς γεφυρώνει τη νέα και την παλιά γενιά. Τα «κουκιά» στη Β' Θεσσαλονίκης είναι πάντως μετρημένα και οι ισορροπίες αλλάζουν μέρα με τη μέρα. Όπως και οι φιλίες και οι «κολεγιές»... Αρκεί κάποιος να δει τις κοινές παρουσίες στις εκδηλώσεις όλων των υποψηφίων βουλευτών.