Skip to main content

Ψωμιάδης: Να περιοριστούν τα ηλεκτρικά πατίνια μόνο στην παραλία

Ζητεί ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων, συγκεκριμένες δικλείδες ασφαλείας, «ώστε να θωρακιστεί, στο μέτρο του δυνατού, η ασφάλεια του μέσου και των πολιτών»

Συγκεκριμένες ρυθμίσεις για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών, με προσωρινή ισχύ, προτείνει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, μετά τα πρόσφατα ατυχήματα στην πόλη, ζητώντας να περιοριστεί η κυκλοφορία τους στην παραλία.

«Είναι σαφές πως όλοι θέλουμε και χρειαζόμαστε στην καθημερινότητα μας –και κυρίως οι νεότεροι- ένα φτηνό, εύκολο και οικολογικό μέσο μετακίνησης. Η αποδοχή, όμως, αυτού του νέου μέσου από τη δημοτική αρχή χωρίς να έχει διαμορφωθεί ένα σαφές θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία τους μαρτυρά απίστευτη ελαφρότητα και εξοργιστική αδιαφορία για την οδική ασφάλεια», σχολιάζει ο κ. Ψωμιάδης.

Τονίζει, δε, ότι «η Θεσσαλονίκη δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε, να κάνει ο καθένας ό, τι θέλει», επιρρίπτοντας ευθύνες στον Γιάννη Μπουτάρη. «Εκ των υστέρων ο δήμαρχος έρχεται να προτείνει τη μείωση της ταχύτητας των πατινιών, πλην όμως, είμαι βέβαιος πως απαιτείται μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων, συγκεκριμένες δικλείδες ασφαλείας, ώστε να θωρακιστεί, στο μέτρο του δυνατού, η ασφάλεια του μέσου και των πολιτών. Στο βωμό της καινοτομίας δεν θα θυσιάσουμε τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών», επισημαίνει ο υποψήφιος δήμαρχος.