Skip to main content

Ψωμιάδης: Θα δίνω το «παρών» στα δημοτικά συμβούλια ως πολίτης

Έκανα ένα λάθος, ένα ολέθριο λάθος, κατέβηκα υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, είπε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης - Τα σχόλια για Εκκλησία, ΝΔ, πόθεν έσχες

Για τη θέση του σε καθεστώς αργίας από τον δήμο Θεσσαλονίκης, για την υπόθεση με τα αποκαλούμενα «45άρια» της πρώην νομαρχίας, μίλησε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM, μία ημέρα μετά την αναβολή της δίκης.

Ο κ. Ψωμιάδης επισήμανε υποστήριξε πως το διάστημα που θα είναι σε καθεστώς αργίας θα δίνει το «παρών» στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου από τα έδρανα του κοινού, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός για τη στάση που κράτησε η Εκκλησία στο μακεδονικό ζήτημα.

«Είμαι παιδί της εκκλησίας αλλά... Δεν υπάρχει επίσημη εκκλησία. Είναι δυνατόν να αφήσουν να πουληθεί η Μακεδονία, ένα κομμάτι της καρδιάς της Ελλάδος; Καμία αντίδραση».

Για τη σχέση του με τη Νέα Δημοκρατία, είπε ότι παραμένει μέλος, πηγαίνει σε συγκεντρώσεις, ωστόσο δεν συμμετέχει σε καμία συνεδρίαση.

«Ολέθριο λάθος η υποψηφιότητά μου για την προεδρία της ΝΔ»

«Αυτή δεν είναι η Νέα Δημοκρατία, εγώ παραμένω σταθερός στις θέσεις, στις απόψεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Κοιτάξτε το περιβάλλον και ποιοι έχουν αναλάβει, ωστόσο κανείς δεν αμφισβητεί ότι ξεκίνησε πολύ καλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη», επισήμανε ο κ. Ψωμιάδης, ενώ χαρακτήρισε μεγάλο λάθος την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

«Έκανα ένα λάθος, ένα ολέθριο λάθος, κατέβηκα υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ. Εκεί χάλασε η σούπα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχόλιό του για τα πόθεν έσχες των πολιτικών τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα σημείωσε: «Αυτή η γελοιοποίηση του πόθεν έσχες πρέπει να σταματήσει. Πως ζούνε αυτοί όταν δηλώνουν 200.000 και 100.000 με υπηρέτριες, με βίλες... Θεωρώ πως είναι άλλη μια γελοιοποίηση του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας μας».