Skip to main content

ΠτΔ: Παραμένουμε προσηλωμένοι στη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Με οδύνη τιμάμε τη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού, που εξοντώθηκαν με απάνθρωπο τρόπο πριν από έναν αιώνα, τόνισε η ΠτΔ.

Στην Επιμνημόσυνη Δέηση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου παρέστη σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και στη συνέχεια, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου και υπογράμμισε ότι η χώρα μας παραμένει προσηλωμένη στον ιερό σκοπό της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας

Ειδικότερα στη δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε:

«Με οδύνη τιμάμε τη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού, που εξοντώθηκαν με απάνθρωπο τρόπο πριν από έναν αιώνα.

Η χώρα μας παραμένει προσηλωμένη στον ιερό σκοπό της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας. H παγκόσμια κοινότητα οφείλει να διατηρήσει την ιστορική μνήμη ζωντανή, διασφαλίζοντας έμπρακτα τον σεβασμό του ύψιστου δικαιώματος στη ζωή και της ανεκτικότητας σε κάθε εθνική, θρησκευτική ή άλλη ταυτότητα.

Η απερίφραστη καταδίκη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας είναι πράξη με βαθιά πολιτική και ανθρώπινη αξία και λειτουργεί αποτρεπτικά στο μέλλον».