Skip to main content

Πτολεμαΐδα: Γυναίκα με κορωνοϊό γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι

Το νεογέννητο αγόρι δεν έχει κορωνοϊό, ενώ η μητέρα ήταν ασυμπτωματική στον ιό κι έφτασε έξω από τα επείγοντα του νοσοκομείου με πόνους γέννας.

Ένα υγιέστατο αγοράκι γέννησε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας 41χρονη γυναίκα που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου, Σταύρο Παπασωτηρίου, «το νεογέννητο αγόρι δεν έχει κορωνοϊό, ενώ η μητέρα ήταν ασυμπτωματική στον ιό κι έφτασε έξω από τα επείγοντα του νοσοκομείου με όλα τα συμπτώματα της γέννας».

Η ίδια ανέφερε στο νοσηλευτικό προσωπικό ότι είναι θετική στον κορωνοϊόαπό rapid test που έκανε την προηγουμένη μέρα κατόπιν συμβουλών του ιδιώτη γιατρού που την παρακολουθούσε και ο οποίος της συνέστησε να απευθυνθεί στο νοσοκομείο.

Το νέο rapid test που έγινε στο νοσοκομείο έδειξε ότι η ετοιμόγεννη γυναίκα ήταν θετική κι όπως ανέφερε ο κ. Παπασωτηρίου, «η έγκυος δεν πρόλαβε καν να εισέλθει στη Μαιευτική Κλινική και γέννησε στους ειδικούς χώρους ιατρείων (isobox) που έχουμε εγκαταστήσει έξω από τα επείγοντα ΤΕΠ του νοσοκομείου. Το νεογέννητο αγόρι είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας, γεννήθηκε 2,750 κιλά, είναι υγιέστατο και φιλοξενείται στην Παιδιατρική Κλινική, ενώ η μητέρα νοσηλεύεται στους θαλάμους covid του νοσοκομείου».