Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σκοπός της σύσκεψης είναι η οργάνωση και η διευθέτηση των λεπτομερειών που αφορούν στη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών στη γειτονική χώρα.

Σε τεντωμένο σκοινί κινείται η Βόρεια Μακεδονία, μετά την απόφαση του Ζόραν Ζάεφ για πρόωρες εκλογές, στον απόηχο του ευρωπαϊκού μπλόκου στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις τόσο των Σκοπίων, όσο και των Τιράνων.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως απόρροια της πρόσφατης απόφασης των κρατών μελών της ΕΕ να μπλοκάρουν, τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο του 2020, την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και συγκεκριμένα της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας.

Μάλιστα, σήμερα στις 18:00 ώρα Ελλάδας, ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και παρουσία του Προέδρου, Στέβο Πενταρόφσκι.

Σκοπός της συνάντησης, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων MIA, είναι η οργάνωση και η διευθέτηση των λεπτομερειών που αφορούν στη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών.

Μέχρι στιγμής όλα τα κόμματα φαίνεται να συμφωνούν στη διεξαγωγή των εκλογών.

Όπως ανέφερε, μάλιστα, ο ίδιος ο Ζάεφ, ο λόγος που πήρε αυτή την απόφαση είναι ώστε «ο λαός να μιλήσει για την κατεύθυνση που θέλει η χώρα να πάρει» και να του δοθεί μια νέα θητεία για να διεξάγει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ήδη ξεκινήσει αλλά αποτελούν το σημείο αιχμής για τη Γαλλία, που έβαλε το «φρένο» στις ενταξιακές συζητήσεις.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ