Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018
x

ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Αν η Αθήνα συνεχίσει την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, θα είναι σε θέση να χρηματοδοτηθεί ομαλά από τις αγορές, τόνισε ο επικεφαλής του ESM.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κούρεμα χρέους ή μια μείωση της ονομαστικής αξίας, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ την Τετάρτη, προσθέτοντας πως αν η Αθήνα συνεχίσει την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, θα είναι σε θέση να χρηματοδοτηθεί ομαλά από τις αγορές.

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει το πέμπτο success story, αν παραμείνει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων. Έχει γίνει πολλή πρόοδος στην Ελλάδα, κάτι που δεν αναγνωρίζεται πάντα στη Γερμανία» σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ σε εκδήλωση του CDU στο Βερολίνο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος ανέφερε ακόμα πως ο ESM μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο σε μια αναδιάρθρωση χρέους στο μέλλον, προσθέτοντας ωστόσο πως είναι επιφυλακτικός σε μια αυτόματη επιμήκυνση των ωριμάνσεων.

«Αυτό θα είχε σαν στόχο τη δημιουργία ενός αξιόπιστου πλαισίου για διαπραγματεύσεις αναδιάρθρωσης χρέους με τους ιδιώτες πιστωτές», ανέφερε ο κ. Ρέγκλινγκ. Υπογράμμισε ότι ο ESM θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο ενός «ουδέτερου συντονιστή διαπραγματεύσεων».

Ο ίδιος τόνισε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στη λέξη «διαπραγματεύσεις», γιατί είναι επιφυλακτικός όσον αφορά την πρόταση για αυτόματες επιμηκύνσεις ωριμάνσεων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ