Skip to main content

Ρεκόρ πληρότητας το καλοκαίρι στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Τα πρώτα στοιχεία για πληρότητα στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης κάνουν λόγο για 86% -92% τους μήνες από Ιούνιο έως και Αύγουστο.

Για ρεκόρ δεκαπενταετίας σχετικά με την πληρότητα των ξενοδοχείων τους καλοκαιρινούς μήνες έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Δημοσίων Σχέσεων Σπύρος Πέγκας.

Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, «τα πρώτα στοιχεία μιλούν για πληρότητα κατά 86% -92% τους μήνες από Ιούνιο έως και Αύγουστο».

«Οι καλοκαιρινοί μήνες ήταν εξαιρετικοί. Είναι πρωτοφανής η πληρότητα για την καλοκαιρινή σεζόν. Οι ξενοδόχοι μιλούν για ρεκόρ δεκαπενταετίας όσο αφορά τα ξενοδοχεία μέσα στην πόλη. Αυτή η εξέλιξη μας χαροποιεί καθώς έχουμε φτάσει σαν δήμος και σαν Θεσσαλονίκη σ΄ ένα σημείο ωρίμανσης σε ότι αφορά την τουριστική ανάπτυξη», υπογράμμισε ο κ. Πέγκας, τονίζοντας ότι στο εξής θα συνεχιστούν οι προσπάθειες και για άλλα τμήματα – εμπλεκόμενους της τουριστικής ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον κ. Πέγκα, «εδώ και δύο χρόνια περίπου έχει ξεκινήσει η τάση να γεμίζουν τα ξενοδοχεία το καλοκαίρι και φέτος κορυφώνεται».

Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση και από τον διευθύνοντα συμβούλο της ΔΕΘ – Helexpo Κυριάκο Ποζρικίδη, σύμφωνα με τον οποίο μεγάλη πληρότητα θα καταγραφεί και τον Σεπτέμβριο λόγω της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. «Αν το καλοκαίρι πήγαν καλά τα πράγματα, ο Σεπτέμβριος θα τινάξει το κοντέρ στο κόκκινο. Η πόλη και οι δρόμοι θα γεμίσουν» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.