Skip to main content

Respecteat: Ήρθε στη Θεσσαλονίκη να αλλάξει όσα ξέρατε για τα σάντουιτς!

Η φιλοσοφία του Respecteat κινείται στο σκεπτικό του sandwich evolution μετατρέποντας σε ξεχωριστή γευστική εμπειρία ένα κατεξοχήν comfort food.

Μια νέα γευστική πρόταση που θα εντυπωσιάσει τους λάτρεις του σάντουιτς – και όχι μόνο – έρχεται να προστεθεί στη γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το Respecteat, ένα κατάστημα που δημιουργήθηκε στην οδό Κούσκουρα 3, από μια ομάδα με πολυετή πείρα στο χώρο της εστίασης και ένα όνομα στενά συνδεδεμένο με δημοφιλή μαγαζιά της πόλης, όπως το Ούζου Μέλαθρον, το Ντερλικατέσεν, το καφέ-μπαρ Διατηρητέο και, πιο πρόσφατα, το Famideli.

Η επιλογή του ονόματος δεν είναι τυχαία, αφού εκφράζει τη βασική αρχή που διέπει τη λειτουργία του καταστήματος. Respect - eat λοιπόν, δηλαδή σεβασμός – σεβασμός σε ολόκληρη τη διαδικασία του φαγητού, από την έμπνευση ενός πιάτου μέχρι τη δημιουργία και τελικά την απόλαυσή του, σεβασμός στον πελάτη, καθώς και στο χώρο όπου βρίσκεται το Respecteat αφού πρόκειται για ένα ιστορικό μέρος που αποτέλεσε την αρχική στέγη μιας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ταχυφαγείων στην ελληνική αγορά.

Η φιλοσοφία του νέου αυτού μαγαζιού κινείται γύρω από το σκεπτικό του sandwich evolution και ακολουθεί μια μοντέρνα προσέγγιση που στόχο έχει να αναδείξει το σάντουιτς, ένα κατεξοχήν comfort food, σε μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία. Όλες οι νοστιμιές ψήνονται μπροστά στα μάτια σας, δημιουργώντας την ατμόσφαιρα μιας κλασικής καντίνας δρόμου σε ένα χώρο προσεγμένο μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

Στο Respecteat σας περιμένει μια μεγάλη ποικιλία με αγαπημένους αλλά και αναπάντεχους συνδυασμούς γεύσεων - από σάντουιτς με σκουμπρί, ψάρι, γαρίδες και άλλα θαλασσινά σε ιταλικό ψωμάκι τύπου panini, μέχρι πρωτότυπο hotdog από κιμά χωριάτικου λουκάνικου, club sandwich με κοτόπουλο, αλλά και burger με veggie beef ή ταλαγάνι για τους μη κρεατοφάγους. Και η λίστα δεν τελειώνει εκεί, αφού σύντομα θα προστεθούν περισσότερα πρωτότυπα σάντουιτς στον κατάλογο του καταστήματος. Οι διαθέσιμες εναλλακτικές παρασκευάζονται με πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας και υπόσχονται να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Στο προσεχές μέλλον μάλιστα, οι δημιουργοί του Respecteat σκοπεύουν να παρουσιάσουν ένα ακόμη χειροποίητο προϊόν που συνδυάζει πολλαπλές τεχνικές και κουζίνες διαφορετικών χωρών.

Όσοι λοιπόν αγαπάτε τα σάντουιτς και θέλετε να εμπλουτίσετε τη γευστική σας παλέτα με νέες γεύσεις, δεν έχετε παρά να δώσετε μια ευκαιρία στο Respecteat και στις νοστιμιές που προσφέρει.