Skip to main content

Ρίγη συγκίνησης στην επέτειο της πτώσης του C-130 πριν 31 χρόνια στο όρος Όθρυς

Συγγενείς των 63 πεσόντων της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην εκδήλωση μνήμης του δήμου Πειραιά

Τριάντα ένα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την μαύρη επέτειο της πτώσης του μεταγωγικού αεροσκάφους C-130, που οδήγησε στο θάνατο 63 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και σμηνίτες της Πολεμικής Αεροπορίας, στο όρος Όθρυς.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν μετά από τρεις ημέρες από στρατιωτικό ελικόπτερο που συμμετείχε στις έρευνες, ενώ ο θάνατος και για τους 63 στρατιωτικούς ήταν ακαριαίος.

Το μοιραίο αεροσκάφος είχε απογειωθεί το πρωί της 5ης Φεβρουαρίου 1991 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας στο πλαίσιο διατεταγμένης αποστολής που είχε σχέση με την εμπλοκή της χώρας στα γεγονότα του Περσικού Κόλπου. Λίγο πριν από την Αγχίαλο Μαγνησίας χάθηκε από τα ραντάρ και όπως αποδείχτηκε συνετρίβη στις χιονισμένες πλαγιές στο όρος Όθρυς.

Ο δήμος Πειραιά διοργάνωσε σήμερα εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πεσόντες, στην οποία παρέστη ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά την τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία «Ηρώων Αεροπόρων και Πεσόντων C-130», στον Πειραιά, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση, ενώ ακολούθως ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.

Πλήθος συγγενών των πεσόντων δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, καθώς 31 χρόνια μετά τους στοιχεώνει ένα μεγάλο γιατί, για α αίτια της πτώσης του αεροσκάφους.

Παραβρέθηκαν επίσης πολιτικοί, εκρπόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.