Skip to main content

Ρόδος: Αρνήτρια έκοψε πρόστιμο 5.950.000 ευρώ σε αστυνομικό που τη συνέλαβε

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου καταδίκασε μια αρνήτρια σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών με 3ετή αναστολή-Είχε κόψει «πρόστιμο» σε αστυνομικό

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου καταδίκασε μια αρνήτρια σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών με 3ετή αναστολή επειδή είχε δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στο Α.Τ Ρόδου και είχε …επιβάλλει σε αστυνομικό, πρόστιμο 5.950.000 ευρώ επειδή της ζήτησε να φορέσει μάσκα.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», η 44χρονη επιχείρησε να εισέλθει στο ΑΤ Ρόδου χωρίς μάσκας, και, όταν αρμοδίως της έγινε γνωστό ότι πρέπει να φορέσει τη μάσκα της, προκάλεσε αναστάτωση αρνούμενη να υπακούσει στις υποδείξεις.  Η 44χρονη υποστήριξε ότι είναι μέλος των «Ελλήνων Αυτοχθόνων Ιθαγενών» και αρνήθηκε να φορέσει μάσκα, ενώ περαιτέρω ισχυρίστηκε ότι είναι καρκινοπαθής και η χρήση μάσκας την ενοχλεί. Η γυναίκα υποστήριξε ότι ενεργεί με βάση τη Διακήρυξη των «Ελλήνων Αυτοχθόνων Ιθαγενών».

Οι αστυνομικές αρχές της επέβαλαν το προβλεπόμενο πρόστιμο των 300 ευρώ και επιπλέον σχηματίστηκε σε βάρος της δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Στο έγγραφο γνωστοποίησης του προστίμου, που περιλαμβάνει και τραπεζικό λογαριασμό για την κατάθεση των χρημάτων, η 44χρονη επιβάλλει τα εξής ποσά:

-Για «παράνομη φυσική μη – φυσική απειλή συμπεριλαμβανόμενων (αλλά όχι περιοριστικά) της απειλής για δίωξη κράτηση σωματική βλάβη ή απόπειρα ή νομική ενέργεια. 50.000,00 ευρώ
-Οποιαδήποτε παρέμβαση στην ατομική ελευθερία ημών από τον αντιπρόσωπο με πράξη, νόμο ή άλλο που ΔΕΝ σχετίζονται με την διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων π.χ. χρήση μάσκας, υποχρεωτικός εμβολιασμός, αφαίρεση οργάνων, υποχρεωτική ή έκδοση ή επίδειξη εγγράφων, αριθμοί, άδειες, ταυτότητες, πρόστιμα, παράβολα, φόροι, περιορισμοί κ.λπ. 900.000 ευρώ.
-Η χρήση του ονόματος των ΚΥΡΙΩΝ (ΟΝΟΜΑ ΕΠΙΘΕΤΟ) με κεφαλαία γραφή σε οποιαδήποτε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή χωρίς την απαραίτητη σύμβαση μεταξύ των συμβαλλομένων. 5.000.000 ευρώ. Σύνολο 5.950.000 ευρώ.