Skip to main content

Ρόδος: Ανήλικοι εξαργύρωσαν πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ

Οι ανήλικοι προμηθεύτηκαν μέσω διαδικτύου πλαστά χαρτονομίσματα και αγόρασαν με αυτά προϊόντα μικρής αξίας από καταστήματα.

Συνελήφθησαν χθες Παρασκευή στην πόλη της Ρόδου δυο 16χρονοι και οι γονείς τους, Έλληνες υπήκοοι, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της προμήθειας - κατοχής - κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων και παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

Στην ίδια υπόθεση η ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει άλλους τρεις συνεργούς των νεαρών συλληφθέντων, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι προμηθεύτηκαν μέσω διαδικτύου πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας των 50 ευρώ, τα οποία διαμοίρασαν μεταξύ τους και την περασμένη Τετάρτη προέβησαν στην εξαργύρωση αρκετών από αυτά, πραγματοποιώντας αγορές προϊόντων μικρής αξίας από καταστήματα.

Σε έρευνες που έγιναν παρουσία δικαστικού λειτουργού στις κατοικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

- 25 πλαστά χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ
- Το χρηματικό ποσό των 235 ευρώ, προερχόμενο από την χρησιμοποίηση - εξαργύρωση των πλαστών χαρτονομισμάτων

Επίσης, κατασχέθηκαν τρία πλαστά χαρτονομίσματα που εντοπίσθηκαν σε καταστήματα, ενώ υπολογίζεται ότι οι δράστες έχουν χρησιμοποιήσει αλλά οκτώ παραχαραγμένα τραπεζογραμμάτια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.