Skip to main content

Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενη η 45χρονη για τη δολοφονία της 75χρονης

Ο τακτικός Ανακριτής και η Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών αποφάσισαν η 45χρονη να μεταβεί προσωρινά στις γυναικείας φυλακές Κορυδαλλού.

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε μετά την απολογία της η 45χρονη καθ΄ομολογία δολοφόνος της 75άχρονης κατάκοιτης γυναίκας στη Ρόδο. Ο ανακριτής δέχθηκε το αίτημα της υπεράσπισής της να διεξαχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

«Είναι ένας άνθρωπος, που έχει νοσηλευτεί επανειλημμένα πολλά χρόνια και βρισκόταν εκτός οποιασδήποτε φαρμακευτικής αγωγής» ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης της 45χρονης, Στέλιος Αλεξανδρής.

Ο τακτικός Ανακριτής και η Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών αποφάσισαν η 45χρονη να μεταβεί προσωρινά στις γυναικείας φυλακές Κορυδαλλού και στη συνέχεια, κάνοντας αποδεκτό το αίτημα της υπεράσπισής της να πραγματοποιηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, αυτό θα γίνει στην Αθήνα. Αν κριθεί ότι όντως έχει ψυχολογικά προβλήματα θα διαταχθεί ο εγκλεισμός της στα Ψυχιατρικά Ιδρύματα Δαφνιού ή Δρομοκαιτείου.

Οι δύο δικαστικού λειτουργοί εξέτασαν μόνο την υπόθεση της δολοφονίας της 45άχρονης κατοίκου Καλυθιών Ρόδου. Για τις υπόλοιπες, που η ίδια ομολόγησε, θα συνεχιστούν οι προανακριτικές καταθέσεις.

Η κατηγορούμενη συνελήφθη την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, μετά από κλήση της Αστυνομίας από την ίδια, λέγοντας τους: «Ελάτε, γιατί την έπνιξα». Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 08:30 το πρωί, την Δευτέρα, στη Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών.

Η 45χρονη φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι σχετίζεται με άλλους δύο θανάτους ηλικιωμένων γυναικών, καθώς και ότι αποπειράθηκε, πριν από περίπου 20 χρόνια, όταν το παιδί της ήταν ενός έτους να το πνίξει με ζώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικιακή βοηθός υποστήριξε ότι η 75χρονη ηλικιωμένη δεν την άφηνε να κοιμηθεί και ότι για την πράξη της χρησιμοποίησε ένα μαξιλάρι. «Όλα έγιναν γιατί δεν έπαιρνα τα φάρμακα μου για τη σχιζοφρένεια» φέρεται να είπε στην κατάθεση της.

Μία ημέρα μετά, την Τρίτη, 22 του μήνα η 45χρονη πέρασε το κατώφλι του αρμόδιου Εισαγγελέα και της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και άμεσο δόλο, ενώ στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, μετά από αίτημα των δικηγόρων της, καθώς κρίνουν ότι έχει μειωμένο έως ανύπαρκτο καταλογισμό.

Πηγή: ertnews