Skip to main content

Philoxenia: «Οι σταρ του Χόλιγουντ λένε απευθείας ναι σε γυρίσματα στην Ελλάδα-Είναι σέξι»

Ερωτηθείς για ποιον λόγο επιλέγεται η Θεσσαλονίκη για νέες ταινίες, ο παραγωγός του Χόλιγουντ, Ρόμπερτ Βαν Νόρντεν, είπε: «γιατί η Ελλάδα είναι σέξι»

Η Ελλάδα είναι σέξι, είπε με νόημα ο παραγωγός των χολιγουντιανών ταινιών, Ρόμπερτ Βαν Νόρντεν, τη στιγμή που ρωτήθηκε για ποιον λόγο επιλέχθηκε η Θεσσαλονίκη ως μέρος για να γίνουν οι παραγωγές λίγο μετά την παραλαβή του τιμητικού βραβείου από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για λογαριασμό του Γιάννη Καλαφάτη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Philoxenia.

Διαβάστε: Philoxenia: Οι 13 συν 1 τουριστικές επιχειρήσεις της Κ. Μακεδονίας που αρίστευσαν (φωτο)

Η εταιρεία Nu Boyana Film Studio Hellenic βραβεύτηκε τιμητικά για τη συνεισφορά της στον χώρο των οπτικοακουστικών μέσων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την πρόεδρο του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, η οποία και θέλησε να ρωτήσει για ποιον λόγο επέλεξαν τη Θεσσαλονίκη για τα γυρίσματα.

«Πέραν της κοντινής απόστασης με τα γραφεία μας στη Σόφια, υπάρχει και κάτι άλλο πολύ σημαντικό», είπε ο ίδιος. «Με το που αναφέρουν στους αστέρες πως τα γυρίσματα θα γίνουν στην Ελλάδα λένε απευθείας "ναι" και αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον. Η Ελλάδα είναι σέξι», σχολίασε, ενώ είπε ότι όταν προτείνουν στους αστέρες ταινίες σε άλλες χώρες δεν έχουν πάντα την ίδια αντίδραση.

Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη είπε πως, αν και σε προηγούμενες παραγωγές η πόλη ήταν απλώς ένα στούντιο, στην τελευταία παραγωγή, το «Bricklayer», η ταινία γυρίζεται στην πόλη με τα ωραία καφέ και τα καταστήματά της.

Άλλωστε ο ίδιος είπε πως εμπιστεύονται την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις συνεργασίες της.