Skip to main content

Ρος: Ο Καρυπίδης κάνει ό,τι μπορεί - Έχω ερωτευτεί την Ελλάδα

Ο Μαυρικιανός στόπερ εξήρε τον ισχυρό άνδρα του Άρη για την προσπάθεια που κάνει ώστε να καλύψει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς την ομάδα.

Για την κατάσταση στην Ελλάδα εν μέσω κορωνοϊού και την παρουσία του στον Άρη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων μιλώντας στη γαλλική ιστοσελίδα «ouest-france.fr», ο Λίντσει Ρος.

Μάλιστα, ο Μαυρικιανός στόπερ του Άρη εξήρε τον Θόδωρο Καρυπίδη για την προσπάθεια που κάνει ώστε να καλύψει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς την ομάδα σε δύσκολους καιρούς λόγω της πανδημίας αλλά και για την προσφορά του φέρνοντας 2.5 εκατ. μάσκες από την Κίνα στη χώρα μας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο 28χρονος αμυντικός των «κιτρινόμαυρων»:

Στην Ελλάδα τα πάντα έχουν κλείσει από τις 23 Μαρτίου. Πώς είναι αυτή η περίοδος;

«Είναι ΟΚ. Τα μέτρα επεκτάθηκαν κατά τρεις ακόμη εβδομάδες, μέχρι τις 27 Απριλίου. Η καθημερινότητα είναι παρόμοια με αυτά που γίνονται στη Γαλλία. Έχω περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ με την οικογένειά μου, να παίξουμε πολλά παιχνίδια, να μαγειρέψω, να φτιάξω κέικ. Πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες, ώστε να είμαστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι».

Πώς έχει οργανωθεί η Ελλάδα;

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η ατμόσφαιρα είναι βαριά. Αλλά στην Ελλάδα έλαβαν μέτρα πριν υπάρξει κάποια τραγωδία στη χώρα, κλείνοντας τα σχολεία και τα εστιατόρια. Ο κόσμος σέβεται και τηρεί τα μέτρα κι έτσι βλέπουμε ότι δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα σε καθημερινή βάση».

Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει σταματήσει. Πώς προπονείσαι;

«Συνεχίζω να αθλούμαι. Βγαίνω για τρέξιμο κάθε μέρα και κάνω ασκήσεις ενδυνάμωσης με βάρη στο σπίτι. Μιας και μένω κοντά στο προπονητικό κέντρο, καμιά φορά πηγαίνω και τρέχω μόνος μου. Το κλαμπ δεν είναι υπεύθυνο, αλλά έχω αποφασίσει να πηγαίνω εκεί για να κάνω ασκήσεις και να διατηρήσω την επαφή μου με τον χλοοτάπητα».

Τι θα γίνει με το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Στη Λίγκα θα γίνει μία συνάντηση στις 24 Απριλίου ώστε να αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί ή αν θα σταματήσει. Αν θα συνεχιστεί, κάτω από ποιες συνθήκες κι αν θα υπάρχουν μεταδόσεις ή όχι; Θα γίνει κανονικά και το κύπελλο; Λογικά θα έχουμε απαντήσεις σε εκείνη την ημερομηνία. Προσωπικά θα ήθελα να συνεχίσουμε με τους οπαδούς μας διότι είναι σημαντικοί. Κι επίσης θα επιτρέψει στις ομάδες να ζήσουν…».

Στη Γαλλία, προσωρινή αναστολή συμβάσεων είναι ένα μέτρο που έλαβαν οι ομάδες. Τι ισχύει στον Άρη;

«Δεν είναι ακριβώς το ίδιο με τη Γαλλία, όπου η κυβέρνηση πληρώνει το 84% του μισθού. Δεν έχουμε φτάσει εκεί ακόμη, δεν υπάρχει αναστολή συμβάσεων. Ωστόσο ο πρόεδρος της ομάδας μας κάνει ό,τι μπορεί για να μας πληρώσει στο 100%, παρά το μεγάλες οικονομικές απώλειες. Ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν πλέον τηλεοπτικά δικαιώματα ή εισιτήρια. Η κρίση είναι για όλους. Ίσως να μην πάρουμε όλο τον μισθό την πρώτη εβδομάδα, μπορεί τη δεύτερη, θα δούμε».

Το θέμα με τις μειώσεις των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών συζητείται παντού. Ποια είναι η άποψή σου;

«Ξέρω ότι έχει ανοίξει μεγάλη κουβέντα, αλλά για την ώρα δεν έχω άποψη για το θέμα».

Τους επόμενους δύο μήνες η Ελληνίδα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα δωρίσει τον μισό μισθό της για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

«Οι Έλληνες είναι πολύ ενωμένοι, αγαπούν πάρα πολύ τη χώρα τους και θα κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν. Η κίνηση της προέδρου έχει αναγνωριστεί και εκτιμηθεί από όλους. Αλλά δεν είναι μόνο οι πολιτικοί. Για παράδειγμα ο πρόεδρος της ομάδας μου, έφερε στη χώρα εκατομμύρια μάσκες από την Κίνα μόνος του. Όλοι βάζουν το χέρι τους, ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς και να βγούμε από την κρίση όσο γίνεται πιο γρήγορα».

Η Ελλάδα προέρχεται από μεγάλη οικονομική κρίση, που κράτησε αρκετά χρόνια. Πιστεύεις ότι η πανδημία θα την επαναφέρει και ιδιαίτερα στις ομάδες;

«Η χώρα ξεπέρασε την οικονομική κρίση. Τώρα είναι δύσκολο να πω, πώς θα είναι οι ομάδες ή οι δουλειές μετά τον κορωνοϊό. Στην Ελλάδα είναι η ίδια κατάσταση με τη Γαλλία. Όλοι είναι στο σκοτάδι, υπάρχει αβεβαιότητα. Αλλά είναι ότι πολλούς ανθρώπους τους απασχολεί το μετά».

Για σένα προσωπικά, σκέφτεσαι την επόμενη σεζόν;

«Προφανώς, γιατί είχα μία καλή και γεμάτη σεζόν. Δυστυχώς, με τον κορωνοϊό πάγωσαν όλες οι συζητήσεις που ήδη έχουν γίνει. Πρέπει να είσαι υπομονετικός και να έχεις πίστη. Έχω μεγάλες φιλοδοξίες. Ήρθα στην Ελλάδα για να αναστήσω τον εαυτό μου κι έχω ερωτευτεί αυτή την χώρα. Έτσι δεν αποκλείω τίποτα για το μέλλον μου. Απλά ελπίζω ο ιός να μην τα σταμάτησε όλα».