Skip to main content

Ρος: Σκέφτομαι μόνο την έξοδο του Άρη στο Europa League

«Θέλω να δίνω το 200% τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και μετά μαζί τους», δήλωσε για τους οπαδούς των «κιτρινόμαυρων» ο Γάλλος στόπερ.

Για την πορεία του Άρη προς την Ευρώπη, το δέσιμό του με τον κόσμο αλλά και την επιθυμία του να παραμείνει και του χρόνου στην ομάδα μίλησε στον ρ/σ «Arena», ο Λίντσεϊ Ρος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γάλλος στόπερ των «κιτρινόμαυρων»:

Για την πρώτη αποτίμηση για τις εντυπώσεις του από Άρη και Θεσσαλονίκη από τους σχεδόν δυο μήνες της παραμονής του εδώ: «Από την αρχή με υποδέχτηκαν πολύ καλά, όλοι στην ομάδα. Και τα μέλη και οι συμπαίκτες μου και ο κόσμος. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε αυτή την ομάδα και τη Θεσσαλονίκη. Είμαστε ευτυχείς γιατί είχαμε καλά αποτελέσματα».

Για τη γρήγορη προσαρμογή του στα νέα δεδομένα: «Είναι κυρίως το ταμπεραμέντο μου. Είμαι τέτοιος τύπος. Ήθελα να προσαρμοστώ γρήγορα στο νέο χώρο, στους φίλους της ομάδας και νομίζω οτι τα κατάφερα».

Για την έλλειψη ρυθμού το πρώτο εξάμηνο, στη Λοριάν και το τι μπορεί να περιμένει παραπάνω στο εξής ο Άρης, μετά τον εγκλιματισμό του και τους σερί αγώνες που έπαιξε: «Είναι αλήθεια οτι έχω να δώσω περισσότερα. Με βοηθά ο ρυθμός από τα διαδοχικά ματς. Μπορώ να φτάσω σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο, που είχα και παλιότερα. Βοηθούν και τα λεπτά συμμετοχής, αλλά και τα θετικά αποτελέσματα που παίρνει ο Άρης».

Για τον κώδικα επικοινωνίας που απέκτησε με την κερκίδα, το δέσιμο που βγαίνει στους πανηγυρισμούς στα γκολ και μετά τα ματς: «Ακριβώς αυτό, μου αρέσει πολύ να συμμετέχω σε όλα, να επικοινωνώ με τους φίλους της ομάδας. Θέλω να είμαι μαζί τους και μετά από νίκη και μετά από ήττα, να τους χειροκροτώ. Μου αρέσει όλο αυτό, περισσότερο από κάθε τι άλλο στην ομάδα. Θέλω να δίνω το 200% τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και μετά μαζί τους».

Για την αντίστροφη μέτρηση για την ευρωπαϊκή έξοδο, πέντε ματς πριν το φινάλε, αλλά και την πρόκληση για τερματισμό σε ένα ψηλότερο σκαλί στην κατάταξη: «Αυτή τη στιγμή είμαστε πέμπτοι, σε θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Πιστεύουμε οτι μπορούμε να προσπεράσουμε τον Ατρόμητο, να είμαστε εμείς τέταρτοι. Υπάρχουν ελπίδες και για τρίτη θέση, αλλά προτεραιότητα άμεση, πιο ρεαλιστικά, είναι να βρεθούμε στην τετράδα. Και μόνο όμως που είμαστε σε τροχιά εξόδου στο Europa League, είναι πολύ καλό».

Για τις σκέψεις του για το καλοκαίρι και αν επιθυμεί να συνεχίσει (είναι δανεικός από τη Λοριάν, με οψιόν αγοράς του από τον Άρη): «Δυστυχώς είναι κάτι που δεν μπορώ να αποφασίσω μόνος μου. Στο τέλος είναι μια απόφαση που εμπλέκει πολλούς, όπως ο Άρης, η Λοριάν, αλλά και η οικογένειά μου. Είναι κάτι που δεν σκέφτηκα ακόμα. Μένω επικεντρωμένος στα πέντε τελευταία ματς. Δεν ήθελα ακόμα να ασχοληθώ με αυτό. Όλοι μαζί, θα πάρουμε την απόφαση που πρέπει, όταν πρέπει. Τώρα προέχει να εξασφαλίσουμε την έξοδο στην Ευρώπη και είμαι συγκεντρωμένος εκεί. Είναι αλήθεια οτι ο γιος μου πηγαίνει ήδη σε γαλλικό σχολείο. Οι άνθρωποι είναι ευγενικοί, ζεστοί. Οι συνθήκες είναι πολύ καλές, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Μας υποδέχτηκαν όλοι πολύ καλά».

Για την αποδοχή του ίδιου από τον κόσμο του Άρη: «Ευχαριστώ πολύ τους φιλάθλους. Αυτό μου αρέσει στον Άρη. Νιώθω και εγώ αυτό, ότι είμαστε όλοι μαζί, προετοιμαζόμαστε για μια μάχη και ο καθένας παίρνει το ρόλο του. Αυτή τη συμμετοχή τη νιώθω από την πρώτη στιγμή. Μακάρι να μπορέσω να κάνω αυτό και σε ευρωπαϊκά ματς. Να εξάγουμε αυτή τη σχέση και στο εξωτερικό, να δουν τους οπαδούς μας και εκτός συνόρων».

Για το τι θεωρεί προς συμφέρον του Άρη για να πάρει τα δικαιώματά του, να προβιβαστεί η Λοριάν ή όχι; «Για να είναι όλος ο κόσμος χαρούμενος, πρέπει να ευχόμαστε και η Λοριάν να ανέβει στη Λιγκ Α και ο Άρης να έρθει σε συμφωνία με τη Λοριάν για εμένα. Μακάρι να κάνουμε μια νέα συνέντευξη, στην αρχή της επόμενης χρονιάς».