Skip to main content

Ρωσία: Γνωστός καθηγητής φέρεται να αποκεφάλισε μια 24χρονη

Εντοπίστηκε υπό την επήρεια αλκοόλ μέσα στο ποτάμι Μόικα και προσπαθούσε να «ξεφορτωθεί» το μακάβριο περιεχόμενο του σακιδίου του.

Στη σύλληψη ενός γνωστού και βραβευμένου ιστορικού ως ύποπτο δολοφονίας, προχώρησαν οι αστυνομικοί στην Πετρούπολη της Ρωσίας, καθώς βρέθηκε σε ποτάμι με ένα σακίδιο το οποίο περιείχε τα χέρια μιας γυναίκας.

Σύμφωνα με το BBC, πρόκειται για τον καθηγητή, Όλεγκ Σοκολόβ, ο οποίος σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ εντοπίστηκε υπό την επήρεια αλκοόλ μέσα στο ποτάμι Μόικα και προσπαθούσε να «ξεφορτωθεί» το μακάβριο περιεχόμενο του σακιδίου του.

Στη συνέχεια η αστυνομία πήγε στο σπίτι του, όπου βρήκε το αποκεφαλισμένο και ακρωτηριασμένο σώμα μιας 24χρονης πρώην φοιτήτριας και συνεργάτιδάς του.

Το θύμα όπως αναφέρεται είναι η Αναστασία Γιεστσένκο, με την οποία ο καθηγητής Σοκολόβ είχε συν-γράψει μια σειρά εργασιών.

Ο Σοκολόβ θεωρείται εμπειρογνώμονας των Ναπολεόντιων χρόνων και έχει βραβευθεί από τη Γαλλία με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής.

Ήταν επίσης μέλος του Γαλλικού Ινστιτούτου Κοινωνικών Επιστημών, Οικονομικών και Πολιτικής (Issep), το οποίο δήλωσε το Σάββατο ότι τον απομάκρυνε από τη θέση του στην επιστημονική του επιτροπή.