Skip to main content

Ρωσία σε ΗΠΑ για Nord Stream 2: Υπονομεύετε τις αρχές του ελεύθερου εμπορίου

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ κατηγόρησε την Ουάσινγκτον πως υποτάσσει τους νόμους της αγοράς στα δικά της γεωπολιτικά συμφέροντα.

Tην ενόχληση της Μόσχας προκάλεσαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις ότι οι ΗΠΑ τάσσονται κατά της κατασκευής του αγωγού Nord Stream-2 για γεωπολιτικούς λόγους. Οι δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνουν ότι η Ουάσιγκτον υπονομεύει τις θεμελιώδεις αρχές του ελευθέρου εμπορίου και ανταγωνισμού, δήλωσε την Κυριακή η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Δείτε σχετικά: ΗΠΑ: Ευρωπαϊκές εταιρείες αποσύρονται από την κατασκευή του Nord Stream 2

Στη σελίδα της στο Facebook, η ρωσίδα αξιωματούχος αναφερόταν σε δήλωση του Πράις στην οποία δήλωσε ότι οι λόγοι που οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι κατά του Nord Stream-2 είναι γεωπολιτικοί και η ενίσχυση της επιρροής της Ρωσίας στις χώρες της Ευρώπης.

«Όμως η Γερμανία διαρκώς δηλώνει, ότι το έργο για εκείνη είναι επωφελές. Αλλά οι ΗΠΑ διαρκώς δηλώνουν, ότι την οικονομία και τον ενεργειακό τομέα δεν πρέπει να πολιτικοποιούνται. Τώρα λοιπόν εκείνος που δεν θέλει να πολιτικοποιεί την οικονομία και τον ενεργειακό τομέα, θα βοηθήσει εκείνον για τον οποίον το έργο αυτό είναι επωφελές και από οικονομική και από ενεργειακή άποψη, για να μην το υλοποιήσει;» διερωτήθηκε η Ζαχάροβα.

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραδέχθηκε, ότι οι ΗΠΑ υπονομεύουν τις θεμελιώδεις αρχές του ελεύθερου εμπορίου και του ανταγωνισμού, υποτάσσοντας τους νόμους της αγοράς στα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα, ενεργώντας ενάντια στη βούληση των κυρίαρχων χωρών και εναντίον των συμφερόντων των πολιτών των ανεξάρτητων κρατών» πρόσθεσε.