Skip to main content

Ρωσία:Οι ΗΠΑ διεξάγουν αντιρωσική εκστρατεία με επίκεντρο τη Βουλγαρία

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών κατηγόρησε τις ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για αντιρωσική εκστρατεία στην ανατολική Ευρώπη.

Οι ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει εκστρατεία στην ανατολική Ευρώπη κατά των σχέσεων καλής γειτονίας με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών Σεργκέι Ιβάνοφ.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε, οι ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει μια ευρείας κλίμακας εκστρατεία για να δυσφημήσουν πολιτικές και δημόσιες προσωπικότητες στην ανατολική Ευρώπη, οι οποίες υποστηρίζουν την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας με τη Ρωσία. Για τον σκοπό αυτόν, κινητοποιούν πράκτορες και μη κυβερνητικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από επίσημες υπηρεσίες των ΗΠΑ», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Η Βουλγαρία έχει γίνει το επίκεντρο αυτής της εκστρατείας στο Βαλκάνια. Είναι ο τόπος όπου σκάνδαλα 'κατασκοπείας' σκηνοθετούνται τακτικά και ακολουθούν αβάσιμες απελάσεις ρώσων διπλωματών», υπογράμμισε ο Σεργκέι Ιβάνοφ.