Skip to main content

Ρωσική πρεσβεία: «Ανοησίες» οι δηλώσεις Πάιατ για τα ελληνοτουρκικά

Προφανώς, ο πρέσβης απέκτησε αυτό το ανάρμοστο ύφος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουκρανία, τονίζει η αμερικανική πρεσβεία.

«Ανοησίες» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, «ότι ο νικητής, σε περίπτωση κλιμάκωσης μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, δήθεν θα είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν», η πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα.

Όπως τονίζεται «Είναι απαράδεκτο ένας ξένος διπλωμάτης να επιτρέπει στον εαυτό του κάτι τέτοιο. Προφανώς, ο πρέσβης απέκτησε αυτό το ανάρμοστο ύφος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουκρανία».

«Είναι ευρέως γνωστή η χρόνια ανικανότητα των ΗΠΑ να λύσουν τις ενδονατοϊκές διαφορές, τις οποίες η Μόσχα δεν έχει πρόθεση να εργαλειοποιεί. Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Ρωσία ήταν και παραμένει ο παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή», καταλήγει η ρωσική πρεβεία.

Επισημαίνεται πως ο κ. Πάιατ, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, τόνισε πως η κυριαρχία της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτη και πως τα ελληνικά σύνορα δεν μπορούν να αλλάξουν, ενώ εξέφρασε τη στήριξη των ΗΠΑ απέναντι στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε Έβρο και Αιγαίο, μεταδίδει το naftemporiki.gr.

«Αν θα υπήρχε οποιαδήποτε κλιμάκωση, οι μόνοι που θα επωφελούντο από αυτή, θα ήταν οι αντίπαλοί μας. Ο νικητής θα είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Είναι αυτοί που αντιτίθενται την ευρωατλαντική κοινότητα με τις αξίες και τις αρχές από αυτή και οι θεσμοί της αντιπροσωπεύει», σημείωσε χαρακτηριστικά.