Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021
x

ΡΩΣΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ: ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

Η Ρωσία επιθυμεί μια ενωμένη και ευημερούσα Ε.Ε., καθώς είναι ο μεγαλύτερος οικονομικός εταίρος υπογράμμισε ο Ρώσος πρέσβης στην Ε.Ε. Βλαντιμίρ Κίζοφ.

Τα Βαλκάνια δεν θα πρέπει να αποτελούν μια περιοχή αναμέτρησης, αλλά μια πλατφόρμα εγκαθίδρυσης αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας που θα ωφελήσει κυρίως την περιοχή επισήμανε ο Ρώσος πρέσβης στην Ε.Ε. Βλαντιμίρ Κίζοφ μιλώντας στην 22η συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με την ελληνική κυβέρνηση, που οργάνωσε ο Economist, προσθέτοντας ότι οι φιλοδοξίες των βαλκανικών χωρών να ενταχθούν στην Ε.Ε δεν ήταν ποτέ θέμα για εμάς, είναι δικαίωμά τους.

Αναφερόμενος στην Ε.Ε. επισήμανε ότι η Ρωσία επιθυμεί μια ενωμένη και ευημερούσα Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός και οικονομικός εταίρος της και  όσο περισσότερα είναι τα προβλήματα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο μεγαλύτερα είναι τα ρίσκα και οι αβεβαιότητες για εμάς.

«Διατηρούμε στο ευρώ το 40% των αποθεμάτων μας σε χρυσό και συνάλλαγμα. Γιατί να προκαλέσουμε αναταράξεις στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ως παράγωγο ενός κλυδωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Είναι μια ρητορική ερώτηση, ασφαλώς», υπογράμμισε.

«Η Μόσχα και η Αθήνα έχουν κοινή προσέγγιση σε πολλά επίκαιρα διεθνή θέματα. Η Ρωσία και η Ελλάδα μπορούν να βασίζονται σθεναρά στην αμοιβαία συνδρομή για την ενδυνάμωση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας του ευρωπαϊκής ηπείρου, όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στη Μόσχα» σημείωσε ο Ρώσος διπλωμάτης, καταλήγοντας: Οι Ρώσοι δεν δίνουν ποτέ μαθήματα σε κανέναν. Είναι ακρογωνιαίος λίθος της εξωτερικής πολιτικής μας. Αλλά αναμένουμε να μεταχειριζόμαστε με τον ίδιο σεβασμό, χωρίς επιπλήξεις σε διδακτικό τόνο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ