Skip to main content

Ροτόντα: Κραυγή αγωνίας από κατοίκους για τη διακίνηση ναρκωτικών

Οι κάτοικοι της Ροτόντας αναφέρουν στην επιστολή διαμαρτυρία προς τον δήμο και την ΕΛΑΣ ότι «η περιοχή έχει γίνει κέντρο πωλητών».

Επιστολή διαμαρτυρίας στον δήμο Θεσσαλονίκης και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση απέστειλαν κάτοικοι και καταστηματάρχες της πλατείας Αγίου Γεωργίου - Ροτόντας για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τους με τη διακίνηση ναρκωτικών και τα κρούσματα κλοπών.

Οι κάτοικοι αναφέρουν στην επιστολή τους ότι «η περιοχή έχει γίνει κέντρο πωλητών ναρκωτικών».

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τους διακινητές / πωλητές ναρκωτικών, οι οποίοι προσπαθούν να πουλήσουν ναρκωτικά ακόμα και σε μικρά παιδιά.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους ίδιους, έχουν αυξηθεί και τα κρούσματα κλοπών είτε σε περαστικούς είτε στους κατοίκους της περιοχής. «Όλα αυτά έχουν κάνει την κατάσταση ανυπόφερτη για τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της περιοχής, που έχει παραδοθεί στην ανομία», σημειώνουν.

Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες ζητούν την παρουσία αστυνομίας καθ΄όλη τη διάρκεια του 24ωρου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, «για την εξασφάλιση της ασφάλειάς τους».