Κυριακή 29 Μαΐου 2022
x

ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ: ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»

Μέλη του Ρουβίκωνα έγραψαν «Μπαλαούρα κάτω τα ξερά σου από γιατρούς και νοσηλευτές» στο σπίτι της διοικήτριας του νοσοκομείου.

Συνθήματα στο σπίτι της διοικήτριας του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» Όλγας Μπαλαούρα έγραψαν μέλη του Ρουβίκωνα.

Η ομάδα προχώρησε και σε ανάρτηση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου στην οποία αναφέρει τους λόγους της κίνησης αυτής, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον της διοικήτριας του αντικαρκινικού νοσοκομείου για την κατάσταση που επικρατεί στον «Άγιο Σάββα».

«Μπαλαούρα κάτω τα ξερά σου από γιατρούς και νοσηλευτές» έγραψαν και στη συνέχεια ανάρτησαν σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τους λόγους της παρέμβασής τους.

«Το αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας ήταν πάντα ένα μέρος που κανείς δεν ήθελε να καταλήξει. Ένα μέρος που άνθρωποι έδιναν τη μεγάλη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Σήμερα ο Άγιος Σάββας είναι το μέρος όπου κανείς δεν πρέπει να καταλήξει. Γιατί εκεί πλέον η μάχη για τη ζωή είναι σαμποταρισμένη, εκεί ο θάνατος έχει βρει ένα δυνατό σύμμαχο: το κράτος» αναφέρουν.

«Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, κι ενώ το νοσοκομείο φιλοξενεί ασθενείς με covid εκτός από καρκινοπαθείς, με τη δικαιολογία ότι δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, δεν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα προστασίας. Υπάρχουν ελλείψεις υλικών όπως γάντια και μάσκες. Δεν κάνουν ούτε συνεχή τεστ σε γιατρούς, νοσηλευτές, καθαριστές ή στους εργαζόμενους της ιδιωτικής εταιρείας catering που ανέλαβε την κουζίνα του νοσοκομείου γιατί δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό», τονίζουν.

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Αποτέλεσμα; Οι μισοί εργαζόμενοι στο νοσοκομείο έχουν κολλήσει και πολλοί ήταν ασθενείς ενόσω ασκούσαν τα καθήκοντά τους και έρχονταν σε επαφή με καρκινοπαθείς. Κι ενώ το προσωπικό αρρώσταινε ή επέστρεφε στη δουλειά του χωρίς καν να του έχουν επιτρέψει 14ήμερη καραντίνα, διατάχθηκαν ΕΔΕ για γιατρούς που αρρώστησαν από covid…».

Την επίθεση καταδίκασε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Μόνο ντροπή για τα συνθήματα που έγραψαν τα μέλη του Ρουβίκωνα, στο σπίτι της διοικήτριας του "Αγίου Σάββα. Δε θα γίνει ανεκτή καμία προσπάθεια εκφοβισμού και στοχοποίησης στους ανθρώπους που κρατάνε όρθια τα νοσοκομεία μας όλους αυτούς τους μήνες», έγραψε στο twitter.

Φωτογραφία: cnn.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ