Τρίτη 20 Απριλίου 2021
x

ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε το έπος του 40 με κατάθεση στεφάνου στο ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού - F-16 πάνω από το σημείο την ώρα της κατάθεσης.

Τη μνήμη των ηρώων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τίμησε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου η οποία κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού, στη Θεσσαλονίκη.

Την ώρα της κατάθεσης εμφανίστηκαν στον ουρανό δύο ζεύγη F16 και ελικοπτέρα του Στρατού Ξηράς ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής.«Η επέτειος που γιορτάζουμε σήμερα είναι πηγή υπερηφάνειας για το έθνος μας. Το Όχι που βροντοφώναξε σύσσωμος ο ελληνικός λαός ενάντια στην ιταμή φασιστική πρόκληση είναι μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της ιστορίας μας. Μια στιγμή πατριωτικής έξαρσης και εθνικής αυτοπεποίθησης, μια στιγμή υπέρβασης. Ένα μικρό έθνος αψήφησε την υπεροπλία των Δυνάμεων του Άξονα που είχαν ήδη σαρώσει την Ευρώπη, ύψωσε το ανάστημά του και απέκρουσε τη φασιστική εισβολή. Τάχθηκε με την σωστή πλευρά της ιστορίας, υπερασπίστηκε την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, τις ανθρωπιστικές αξίες ενάντια στη βαρβαρότητα του φασισμού και τη βία του ναζισμού, νίκησε τον φόβο, πολέμησε ηρωικά στις πιο αντίξοες συνθήκες και απέσπασε τον θαυμασμό όλου του κόσμου», δήλωσε η κ. Σακελλαροπούλου.Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι το έπος του 40 μας συγκινεί και μας εμπνέει και αποτελεί πρότυπο ομοψυχίας. «Σήμερα, σε δύσκολες συνθήκες, εν μέσω πανδημίας και έντασης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, [το έπος του 40] είναι ένα πρότυπο ομοψυχίας, ενότητας και εθνικής αυτοπεποίθησης. Η ιστορία μας διδάσκει ότι η πατρίδα μας δυναμώνει και υπερβαίνει κάθε εμπόδιο, όταν είναι ενωμένη. Θυμόμαστε τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη, ενός από τους πολλούς που έζησαν «το θαύμα της Αλβανίας»: «Είδα στο πρόσωπο των στρατιωτών μου τη λάμψη που είναι ικανός ο Ελληνισμός να αναδύσει όταν πιστεύει στο δίκιο του», δήλωσε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ