Skip to main content

Σάλος στην Ολλανδία από την επίσκεψη του βασιλιά της χώρας στην Ελλάδα

Ο Ολλανδός μονάρχης ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα με τη γυναίκα του και τα παιδιά του την Παρασκευή, παρά την προειδοποίηση της ολλανδικής κυβέρνησης

Λίγες ημέρες ξέγνοιαστων διακοπών στην πολυτελή -και πανάκριβη- βίλα τους στο Κρανίδι Αργολίδας θέλησαν να περάσουν ο βασιλιάς Βίλεμ της Ολλανδίας με τη σύζυγό του Μαξίμα, αλλά αναγκάστηκαν να επιστρέψουν μετά από ένα 24ωρο εξαιτίας της κατακραυγής.

Ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα με τη γυναίκα του και τα παιδιά του την Παρασκευή, παρά την προειδοποίηση της ολλανδικής κυβέρνησης ότι «κανείς δεν πρέπει να φύγει από το σπίτι του, εκτός κι αν είναι απαραίτητο». Μετά την έντονη αντίδραση του κοινού, αποφάσισε να επιστρέψει στη χώρα του διακόπτοντας τις φθινοπωρινές διακοπές του.

Να σημειωθεί πως στην Ολλανδία την Παρασκευή ξεκίνησαν οι φθινοπωρινές διακοπές, διαρκείας μίας εβδομάδας στα δημοτικά και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολεία. Η κυβέρνηση έκανε έκκληση στο κοινό να μείνει στα σπίτια του όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτών των διακοπών, προκειμένου να μειωθεί η εξάπλωση

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο ANP, ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ και η σύζυγός του, βασίλισσα Μαξίμα, ταξίδεψαν με την οικογένειά τους για την Ελλάδα με το κυβερνητικό αεροσκάφος, ενώ επέστρεψαν το Σάββατο το απόγευμα με προγραμματισμένη πτήση της KLM, στο παλάτι, στη Χάγη.

Ο βασιλικός Οίκος αναγκάστηκε να εκδώσει δήλωση αργά την Παρασκευή το βράδυ, ζητώντας συγγνώμη από τους Ολλανδούς: «Βλέπουμε τις αντιδράσεις του κόσμου σε δημοσιεύματα στα μέσα ενημέρωσης», ανέφερε ο βασιλιάς Βίλεμ με τη σύζυγό του, Μαξίμα. «Δεν θέλουμε να υπάρξει καμία αμφιβολία πως είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε τις οδηγίες για τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού. Το ντιμπέιτ για τις διακοπές μας δεν συμβάλλει σε αυτό».

O βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ, με βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του, χθες εξέφρασε την «ειλικρινή του μεταμέλεια» και ζήτησε συγγνώμη για το ταξίδι-αστραπή στην Ελλάδα, την περασμένη εβδομάδα, και τη μη συμμόρφωση με τις κυβερνητικές συστάσεις περί μη αναγκαίων μετακινήσεων.