Skip to main content

Σάμος: Γέννησε γυναίκα από το ΚΥΤ θετική στον κορωνοϊό

Στη Σάμο εντοπίστηκαν άλλα 7 θετικά κρούσματα, εκ των οποίων τα 6 είναι από το ΚΥΤ, χωρίς να έχει συμπεριληφθεί η γυναίκα που γέννησε.

Αίσια έκβαση είχε την Τρίτη στο νοσοκομείο Σάμου ο τοκετός γυναίκας, από το Αφγανιστάν, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Πιο αναλυτικά, σε ανάρτησή του, ο διοικητής το νοσηλευτικού Ιδρύματος, Νίκος Στεφανής, αναφέρει:

«Είμαι υπερήφανος για το Ιατρικό, το Νοσηλευτικό, το Διοικητικό και Λοιπό προσωπικό του Γ.Ν. Σάμου. Απέδειξαν ότι σήμερα μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Γυναίκα στο τελευταίο στάδιο της εγκυμοσύνης προσήλθε στο νοσοκομείο μας σήμερα το μεσημέρι για να γεννήσει. Προερχόμενη από το ΚΥΤ υποβλήθηκε σε έλεγχο για covid-19. Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο για τοκετό με θετικό κρούσμα αφού το τεστ ήταν θετικό. Διαμορφώθηκε ειδικός χώρος μέσα σε 30 λεπτά για να γίνει η διαδικασία του τοκετού. Ο Ιατρός, η Μαία οι βοηθοί και όλοι όσοι βρίσκονταν εκεί την συγκεκριμένη στιγμή έκαναν το καθήκον τους. Το κοριτσάκι που γεννήθηκε χαίρει άκρας υγείας και θα υποβληθεί τις επόμενες ημέρες σε έλεγχο για covid-19».

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, την Τρίτη στη Σάμο εντοπίστηκαν άλλα 7 θετικά κρούσματα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως έγινε γνωστό, τα 6 είναι από το ΚΥΤ, χωρίς να έχει συμπεριληφθεί ακόμα σε αυτά η γυναίκα που γέννησε, ενώ το έβδομο δεν κατοικεί στη Σάμο, αλλά έχει φορολογικά-ασφαλιστικά στοιχεία του νησιού.