Skip to main content

Σαμοθράκη: Από 8 Ιουνίου ξεκινά δρομολόγια το «Αδαμάντιος Κοραής»

Υπάρχει η υποχρέωση για εκτέλεση ενός δρομολογίου την ημέρα χωρίς καταβολή μισθώματος, έναντι μισθώματος 8.850 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Την έγκριση της κατακύρωσης των αποτελεσμάτων του μειοδοτικού διαγωνισμού που είχε προηγηθεί για την εξυπηρέτηση της γραμμής «Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκης-Λήμνος» στην εταιρεία Zante Ferries και το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής», αποφάσισε προχθές ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Διαβάστε ακόμα: Χωρίς καράβι από αύριο και για τρεις ημέρες η Σαμοθράκη

Σύμφωνα με τη Γνώμη Αλεξανδρούπολης, η νέα γραμμή, στην οποία υπολογίζουν και ελπίζουν ιδιαίτερα κάτοικοι, επαγγελματίες και φορείς της Σαμοθράκης, θα κάνει πρεμιέρα στις 8 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 6 Σεπτεμβρίου.

Η σύμβαση θα υπογραφεί μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου νομιμότητάς της από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Επιπλέον, o κ. Πλακιωάκης ενέκρινε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και για την εξυπηρέτηση της γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, όπου, όπως αναφέρεται «με την εκτέλεση ενός δρομολογίου την ημέρα, καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου, πλην της θερινής περιόδου από 8/6 ως 6/9, όπου υπάρχει η υποχρέωση για εκτέλεση ενός δρομολογίου την ημέρα χωρίς καταβολή μισθώματος, έναντι μισθώματος 8.850 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ανά πλήρες δρομολόγιο».