Skip to main content

Σαρηγιάννης: Να ζητάμε επαναληπτικό τεστ εντός 7 ημερών από τους τουρίστες (vid)

«Θα πρέπει μέσα σε 7 μέρες να κάνουν όλοι ή έστω ένα σημαντικό ποσοστό δειγματοληπτικά, επαναληπτικό τεστ», είπε ο καθηγητής του ΑΠΘ.

Για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού μίλησε ο καθηγητής χημικών μηχανικών και διευθυντής του εργαστηρίου περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως ο ίδιος διευκρίνισε, μιλώντας σήμερα στη Βεργίνα Τηλεόραση, το φετινό άνοιγμα δεν έχει καμία σχέση με πέρυσι καθώς, «όπως διαφαίνεται, αυτό θα γίνει με πολύ πιο σοβαρούς και αυστηρούς όρους από ότι πέρυσι» επισημαίνοντας ωστόσο ότι «αυτό που λείπει από το πακέτο μέτρων, κι ευελπιστώ ότι θα γίνει, είναι να ζητάμε από τον τουρίστα τις πρώτες 7 μέρες να κάνει επαναληπτικό τεστ».

Ο κ. Σαρηγιάννης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην περίπτωση της Ινδικής μετάλλαξης, τονίζοντας πως με ένα δεύτερο τεστ εντός επτά ημερών, θα αποφύγουμε ένα δεύτερο κρούσμα αυτής της μετάλλαξης θυμίζοντας πως έφτασε στη χώρα από γυναίκα που πήγε στο Ντουμπάι, ήρθε στην Ελλάδα έχοντας κάνει μοριακό τεστ αρνητικό αλλά μετά από δύο ή 3 μέρες, εμφάνισε συμπτώματα και διαπιστώθηκε με νέο μοριακό τεστ ότι ήταν τελικά θετική. «Επομένως» σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης «στην πραγματικότητα, θα πρέπει μέσα σε 7 μέρες να κάνουν όλοι ή έστω ένα σημαντικό ποσοστό δειγματοληπτικά, επαναληπτικό τεστ» τονίζοντας πως με αυτό τον τρόπο δεν θα υπάρχει κανένα κενό στην υγειονομική ασφάλεια.