Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022
x

ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 13% Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΟΣΗΣΗΣ

Σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής αυξάνεται κατά 13% η πιθανότητα να νοσήσει κανείς με τα νέα μέτρα ελευθερίας που ανακοινώθηκαν.

Για τις ελευθερίες που δίνονται στους εμβολιασμένους και τους κινδύνους που αυτές μπορεί να επιφέρουν μίλησαν στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι η πιθανότητα να νοσήσει κανείς αυξάνεται κατά 13%, αλλά αυτό ταυτόχρονα λειτουργεί και ως κίνητρο για να εμβολιαστούν κι άλλοι πολίτες. «Αυτό που έχω να προτείνω είναι να αυξήσουμε τον αριθμό των τεστ από τις 400.000 στις 600.000», είπε.

Από πλευράς του ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι «εμβόλια έχουμε, ραντεβού υπάρχουν αλλά κάποιοι επιλέγουν να σταματούν τους υπολοίπους. Εάν τα 2/3 των Ελλήνων αποφασίσουν να κλειδαμπαρωθούμε, σεβόμενοι την επιθυμία του 1/3 να μην εμβολιαστεί, είναι μια απόφαση που δημοκρατικά μπορούμε να τη λάβουμε, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε τι ακριβώς κάνουμε. Eμείς ως γιατροί ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε και ό,τι είχαμε να προσφέρουμε, το προσφέραμε. Πρέπει να προχωρήσουμε. Πρέπει οι άνθρωποι να κάνουν το βήμα μόνοι τους».

Σε ερώτηση για το εάν η παρέλαση της 28η Οκτωβρίου θα γίνει κανονικά απάντησε: «Εδώ κάναμε παρέλαση τη 25η Μαρτίου, δυο μέρες μετά την επιστράτευση των γιατρών. Η παρέλαση είναι για όλο τον κόσμο, είναι εκδήλωση ανοιχτού χώρου».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ