Skip to main content

Σαρηγιάννης: «Όχι» μετακινήσεις το Πάσχα - Θα απαλλαγούμε από τον ιό σε 2 χρόνια

Ο καθηγητής εξέφρασε την αντίθεσή του στην έξοδο του Πάσχα και σημείωσε ότι δεν θα έπρεπε να επιτραπούν οι μετακινήσεις μεταξύ νομών και περιφερειών.

Για τάση αποκλιμάκωσης της πανδημίας έκανε λόγο στο Open ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, εκτιμώντας πως τη Δευτέρα του Πάσχα τα κρούσματα θα πέσουν στα 1.600. Ωστόσο, εξέφρασε την αντίθεσή του στην έξοδο του Πάσχα.

«Την τελευταία εβδομάδα έχουμε σαφή αποκλιμάκωση. Είμαστε σε ήπια αποκλιμάκωση σε όλη τη χώρα Θα φανεί από την επόμενη εβδομάδα και στη Θεσσαλονίκη η αποκλιμάκωση. Καλώς δεν άνοιξαν τα μαγαζιά νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, αυτό σταμάτησε την αυξητική πορεία. Τη Δευτέρα του Πάσχα ίσως πέσουμε στα 1.600 κρούσματα από τα 2.800. Και οι διασωληνωμένοι να κατέβουν στους 690 - που όμως είναι υψηλός αριθμός. Υπάρχει διαφοροποίηση προς τα κάτω στις ηλικίες», είπε.

Ο καθηγητής εξέφρασε την αντίθεσή του στην έξοδο του Πάσχα και σημείωσε ότι δεν θα έπρεπε να επιτραπούν οι μετακινήσεις μεταξύ νομών και περιφερειών. «Είμαι αντίθετος, γιατί η μαζική κινητικότητα δημιουργεί αύξηση επαφών. Μετά από 2 χρόνια θα απαλλαγούμε από τον ιό, αλλά τον Νοέμβριο θα φτάσουμε σε επίπεδο υψηλής ανοσίας στον πληθυσμό», επεσήμανε.