Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
x

ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ: ΠΕΡΙΠΟΥ 2.000 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΜΑΡΤΙΟΥ

Ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ εξήγησε πως αναμένεται να εξελιχθεί η πανδημία στη χώρα μας.

«Προς τον Μάρτη θα πάμε σε αυξημένα κρούσματα» είπε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης εξηγώντας το πως αναμένεται να εξελιχθεί η πανδημία στη χώρα μας.

Ο κ. Σαρηγιάννης, σχολιάζοντας την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες έκανε λόγο «για ήπια αύξηση, τα 842 κρούσματα (σσ: χθες Τρίτη, 26 Ιανουαρίου) δεν ήταν εντυπωσιακός αριθμός ήμασταν σε αυξητική τροχιά. Ο αριθμός “842” είναι μεγαλύτερος κι από αυτό που προέβλεπαν τα μοντέλα μας, το παρατηρούμε με ενδιαφέρον, όχι με ανησυχία» ανέφερε μιλώντας στο Mega.

Ερωτηθείς για το πώς θα είμαστε σε 15 ημέρες, σημείωσε: «Το θέμα είναι το τι θα κάνουμε από Δευτέρα, το αν θα ανοίξουν τα σχολεία. Είμαι υπέρ αν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε μεγάλο αριθμό τεστ και διευρυμένο αριθμό αλληλουχίσεων των δειγμάτων. Αν δεν γίνει καλό θα ήταν να μην ανοίξουμε. Τεχνικά μπορούμε να το κάνουμε» είπε.

«Πιστεύω ότι θα είμαστε κοντά στα 1.000 και λίγο παραπάνω. Με δεδομένο το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού θα βλέπουμε περαιτέρω αύξηση, μεγαλύτερη από ότι θα θέλαμε. Προς τον Μάρτη θα πάμε σε αυξημένα κρούσματα» εξήγησε.

«Στις 15 Μαρτίου θα ήταν 1.700 κρούσματα και θα φτάναμε στις 2.000 τέλος Μάρτη. Οι αριθμοί θα ήταν μεγάλοι, αλλά όχι δραματικοί ακόμα, στο επίπεδο του Νοεμβρίου. Θα υποστεί μεγάλη πίεση το Ε.Σ.Υ. Τώρα είμαστε μισοάδειοι αλλά θα γεμίσουμε σχετικά γρήγορα» πρόσθεσε.

Σε επίπεδο νεκρών, τον Μάρτη το μοντέλο δεν αναφέρει δραματική αύξηση, «ημερήσιος αριθμός γύρω στους 50», σημείωσε.

«Μπορούμε να το αποφύγουμε αν όλοι συντονιστούμε και πέσουμε στη μάχη για να ανιχνεύσουμε τον ιό» κατέληξε.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ