Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022
x

ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ: 9.500 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής έκανε δυσοίωνες προβλέψεις για αύξηση των κρουσμάτων μέχρι τον Δεκέμβριο - Οι ανεμβολίαστοι θα κινδυνεύσουν

Τα αίτια που έχουν συμβάλλει στην ευρεία διασπορά του κορωνοϊού εξήγησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αναφέροντας μεταξύ άλλων την συμβολή στην μετάδοση του Covid19 των εμβολιασμένων ασθενών, που δεν κάνουν τακτικά τεστ, αλλά και ομάδων πληθυσμού που δεν υποχρεούνται να κάνουν τακτικά self ή rapid test, όπως οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι και οι μαθητές.

Σε ότι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, ο καθηγητής είπε πως αναμένεται κορύφωση του μέσου όρου των κρουσμάτων στην τάξη των 9.400 - 9.500 κρουσμάτων την ημέρα, γύρω στις 6 με 10 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας πως «θα υπάρχουν μέρες που θα έχουμε και περισσότερα κρούσματα», ενώ όπως εξήγησε σήμερα ο μέσος όρος είναι 6.900 κρούσματα τη ημέρα.

«Οι εμβολιασμένοι θα νοσήσουν ηπιότερα και αναλογικά λίγοι θα χρειαστεί να νοσηλευτούν σε κλινικές και ΜΕΘ Covid. Οι ανεμβολίαστοι είναι εκείνοι που θα νοσήσουν πιο βαριά και θα κινδυνεύσουν», είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας στην ίδια εκπομπή.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δήλωσε σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται ότι «η Επιτροπή απαντά σε ερωτήματα. Η συμβουλή που δώσαμε είναι ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν δύο rapid test για να μεταβούν στην εργασία τους. Η επιτροπή γνωμοδοτεί και για το εμβόλιο, το θέμα είναι τι θα κάνει ο πολίτης».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ