Skip to main content

Σαρικόπουλος: Επιβάλαμε από νωρίς τους κανόνες μας (video)

«Προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να κάνω αυτό που ζητάει η ομάδα από μένα ανεξάρτητα από το ποιον αντιμετωπίζω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο σέντερ του ΠΑΟΚ.

Στο γεγονός πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ κατάφεραν από νωρίς να επιβληθούν στο παρκέ στάθηκε ο Ζήσης Σαρικόπουλος μιλώντας μετά τη σπουδαία νίκη της ομάδας του επί της Σαραγόσα.

«Δεν ήταν μια εύκολη νίκη για μας. Αυτή η νίκη ήρθε εξαιτίας της άμυνας και της ενέργειας μας, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Ήταν μικρότερα τα διαστήματα που είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης και επιβάλαμε από νωρίς τους κανόνες μας», δήλωσε αρχικά ο σέντερ του «Δικεφάλου».

Για τη διαφορά απόδοσης της ομάδας στα εντός και τα εκτός έδρας παιχνίδια: «Αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε να το βελτιώσουμε και νομίζω στο τελευταίο παιχνίδι, με το Περιστέρι, το νεκρό διάστημα που είχαμε μας από τα τέλη της τρίτης περιόδου, μέχρι τα μέσα της τέταρτης, μας κόστισε. Στο τέλος μειώσαμε και βγάλαμε ενέργεια.

Από εκεί και πέρα χρειάζεται χρόνος και προπόνηση αλλά έτσι όπως είναι τα παιχνίδια αυτό δεν υπάρχει. Οπότε οφείλουμε να το βρούμε με τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου».

Για τα χαρακτηριστικά των αντίπαλων ψηλών: «Προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να κάνω αυτό που ζητάει η ομάδα από μένα ανεξάρτητα από το ποιον αντιμετωπίζω».

Για τα σημεία που έχει βελτιώσει η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και πρέπει να προσαρμοζόμαστε στον εκάστοτε αντίπαλο. Για μένα και με τη Ντιζόν παίξαμε καλά, παρά το γεγονός ότι χάσαμε.

Ήταν το πρώτο βήμα για να πιστέψουμε σε εμάς. Νομίζω ότι πλέον έχουμε περισσότερες αρχές και στην άμυνα και στην επίθεση, υπάρχει καλή κυκλοφορία της μπάλας, τα περισσότερα παιδιά κάνουν πλέον περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο».

Για τον αγώνα με το Ρέθυμνο που ακολουθεί: «Το Ρέθυμνο παίζει πολύ καλά, έχει από τις καλύτερες άμυνες στο πρωτάθλημα και νίκησε στην έδρα του ομάδες όπως ο Προμηθέας και η ΑΕΚ. Είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε αυτή τη νίκη και να επιβάλουμε τους κανόνες που θέλουμε στο γήπεδό μας».