Skip to main content

«Σαρώνει» η κακοκαιρία «Βικτώρια» με βροχές και καταιγίδες στη χώρα

Η κακοκαιρία «Βικτώρια» πλήττει από χθες τη χώρα. Βρέχει από τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Η κακοκαιρία «Βικτώρια» με βροχές και καταιγίδες πλήττει από χθες τη χώρα. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια σήμερα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 15 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 18 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 17 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 24 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Βρέχει από τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα. Το βράδυ ήταν βροχερό στην Αττική, με τις αστραπές και τις βροντές να συνοδεύονται από δυνατή βροχή. Από την έντονη βροχόπτωση δεν έχουν σημειωθεί για την ώρα προβλήματα στο Λεκανοπέδιο.

Στο έλεος της κακοκαιρίας τα νησιά του Ιονίου, καθώς η έντονη βροχόπτωση μετέτρεψε πολλούς δρόμους της Κέρκυρας σε ποτάμια. Δεκάδες κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική για απομάκρυνση φερτών υλικών και αντλήσεις υδάτων ενώ σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος και υδροδότησης σε αρκετές περιοχές. Κλειστά σήμερα, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα, λόγω τη σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει το νησί.

Πλημμύρες έχουν καταγραφεί και στη Ζάκυνθο, η οποία από το απόγευμα της Τρίτης πλήττεται από ισχυρές βροχοπτώσεις. Στην Ιθάκη μέσα σε οκτώ ώρες «έπεσαν» 71 χιλιοστά βροχής. Η κακοκαιρία προκάλεσε σημαντικά προβλήματα και στη Κεφαλονιά, με πλημμυρισμένους δρόμους και καταστροφές ακόμη και σε σπίτια.