Skip to main content

Σάββας Χαλιαμπάλιας: Αντιπολιτευτικό κενό στον δήμο Θεσσαλονίκης

Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών σχολιάζει το γεγονός της διάλυσης της παράταξης Ταχιάου, αλλά και την απουσία των υπόλοιπων παρατάξεων.

Την  ανυπαρξία αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης επικρίνει ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών Σάββας Χαλιαμπάλιας.

Με αφορμή την πρόσφατη παραίτηση Ταχιάου , επισημαίνει ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές τίθενται υποψηφιότητες από ανθρώπους που σκοπεύουν να μεταπηδήσουν στην κεντρική πολιτική σκηνή ή να ικανοποιήσουν άλλες προσωπικές φιλοδοξίες.

«Είμαστε μάρτυρες ενός φαινόμενου: Σήμερα στο δήμο Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Η μεγάλη παράταξη του ΝίκουΤαχιάου έχει διασπαστεί καθώς οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ταχθεί με το δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα ενώ οι υπόλοιποι εποφθαλμιούν θέσεις σε άλλους δημόσιους οργανισμούς . Το ίδιο συμβαίνει και στην παράταξη του Κώστα Ορφανού» αναφέρει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

«Ο κ. Ταχιάος τουλάχιστον είχε τη λεβεντιά να παραιτηθεί. Ο κ. Ορφανός όμως δεν βλέπουμε να ασκεί σοβαρά τα καθήκοντα της αντιπολίτευσης. Την Κατερίνα Νοτοπούλου φαίνεται ότι την ενδιαφέρει να γίνει το «νούμερο δύο» στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σπύρος Βούγιας μου έχει δώσει την εντύπωση ότι τα έχει παρατήσει. Οι αδελφοί Ψωμιάδη ενώ γνώριζαν την εμπλοκή τους σε δικαστική υπόθεση εντούτοις επέμειναν στις υποψηφιότητες τους και είναι και αυτοί απόντες» συμπληρώνει.

«Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει αντιπολίτευση και αυτό αποτελεί ντροπή για την πόλη μας. Γιατί η αντιπολίτευση χρειάζεται στο δήμο. Πρέπει να ελέγχει τη διοίκηση, όπως και να προτείνει λύσεις. Η πρακτική των τελευταίων χρόνων έχει δείξει ότι για το δήμο θέτουν υποψηφιότητα άνθρωποι οι οποίοι τον χρησιμοποιούν ως εφαλτήριο για να μεταπηδήσουν στην κεντρική πολιτική σκηνή ή να ικανοποιήσουν άλλες προσωπικές φιλοδοξίες. Όχι για να υπηρετήσουν το δήμο Θεσσαλονίκης» επισημαίνει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και βουλευτής Θεσσαλονίκης.

«Κατά την πρώτη τετραετία του Γιάννη Μπουτάρη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Γκιουλέκας που πήγε; Στην κεντρική πολιτική σκηνή. Την δεύτερη τετραετία ήταν ο Σταύρος Καλαφάτης. Που πήγε; Στην κεντρική πολιτική σκηνή. Σήμερα ο κ. Ταχιάος, τοποθετήθηκε στη  θέση προέδρου της «Αττικό Μετρό». Η κυρία Νοτοπούλου μεταπήδησε στην κεντρική πολιτική σκηνή» σημειώνει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

Τέλος επισημαίνει ότι: «Όλοι χρησιμοποιούν το δήμο Θεσσαλονίκης ως σκαλοπάτι για να προχωρήσουν πιο πάνω. Για να πάνε στα εύκολα και στα πιο προβεβλημένα, αντί να υπηρετήσουν την πόλη τους. Εδώ φαίνονται οι αξίες του καθενός. Εδώ είναι τα προβλήματα, εδώ είναι ο αγώνας»