Skip to main content

Σχεδιασμός ΠΥΡΚΑΛ: Αλλάζουν γειτονιές 14.000 άνθρωποι

Με βάση πάντως τον έως τώρα σχεδιασμό, υπολογίζεται ότι θα αδειάσουν 127 κτήρια από το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, αλλάζοντας την εικόνα.

Ποια υπουργεία θα μετακομίσουν στο χώρο της πρώην ΠΥΡΚΑΛ, όταν ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες; Σημειώστε: Οικονομικών, Εργασίας, Ανάπτυξης, Υγείας, Τουρισμού, Πολιτισμού, Εσωτερικών, Γεωργίας, Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν από όσους έχουν αναλάβει να προετοιμάσουν το project, εκεί προβλέπεται ότι θα μεταφερθούν επίσης το Υπερταμείο, η Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου, το ΤΑΙΠΕΔ και η ΑΑΔΕ. Επίσης, αν υπάρξει ενδιαφέρον κι από άλλες υπηρεσίες κι οργανισμούς, του στενού αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τότε θα υπάρξει νέα πρόβλεψη, ώστε να συμπεριληφθούν κι αυτές στο πλάνο.

Με βάση πάντως τον έως τώρα σχεδιασμό, υπολογίζεται ότι θα αδειάσουν 127 κτίρια από το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, ενώ υπολογίζεται ότι θα αλλάξουν εργασιακό χώρο περί τους 14.000 υπαλλήλους. Οπερ σημαίνει ότι θα γίνει μια συνολική ανατροπή στην εικόνα του κέντρου της Αθήνας, που θα αλλάξει δραματικά, όπως μπορεί κανείς εύλογα να φανταστεί με βάση τα παραπάνω στοιχεία.

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική αλλαγή που θα συντελεστεί από αυτή την εξέλιξη. Όπως όλοι συμφωνούν, κανονικό «πάρτι» αναμένεται να στηθεί από τις εταιρίες real estate και στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την πρώην ΠΥΡΚΑΛ, στον Υμηττό, όπου ανακοινώθηκε το κυβερνητικό πάρκο με τα εννιά υπουργεία. Ήδη, εταιρίες του κλάδου της αξιοποίησης ακινήτων κινούνται, αναζητώντας γη προς αγορά στην ευρύτερη περιοχή. Και μόνο το γεγονός ότι οι υπάλληλοι που θα μετακινηθούν εκεί υπολογίζονται σε 14.000, μπορεί κανείς να αντιληφθεί την κοσμογονία που θα συντελεσθεί. Εννοείται δε ότι από την εξέλιξη αυτή θα επηρεασθούν άμεσα και οι τιμές της γης στην ευρύτερη περιοχή.