Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: 400 νέες θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων σε 120 σημεία της πόλης

Ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά στη δημιουργία θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων σε 120 σημεία στην πόλη - Δείτε αναλυτικά τις θέσεις χωροθέτησης

Στη δημιουργία θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων σχεδιάζει να προχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος παράλληλα ξεκινά τις επόμενες ημέρες την πλήρη ανακατασκευή των ποδηλατοδρόμων που είναι με παλιές προδιαγραφές.

Πρόκειται για τους ποδηλατόδρομους που βρίσκονται στις οδούς Κουντουριώτου, Πολυτεχνείου και Αναγεννήσεων. Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, προβλέπει τη δημιουργία νησίδων ασφαλείας που θα διαχωρίζουν τους ποδηλατόδρομους από τις λωρίδες κυκλοφορίας των οχημάτων.

400 ποδηλατοστάσια σε 120 σημεία σε όλες τις γειτονιές

Σε δημόσια διαβούλευση έχει τεθεί ο διαγωνισμός για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Όπως ανέφερε ο κ. Ζέρβας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου πρόκειται να διαμορφωθούν 400 ποδηλατοστάσια σε 120 σημεία σε όλες τις γειτονιές.

Στόχος, όπως επισημαίνεται από τον δήμο, είναι να µπορούν οι ποδηλάτες να σταθµεύσουν τα ποδήλατα τους σε διάφορα σηµεία της πόλης χωρίς να τα τοποθετούν άναρχα σε ιστούς φωτισµού, δέντρα και άλλα πιθανά σηµεία που παρεµποδίζουν την ασφαλή διέλευση πεζών.

Ο δήμος για να αντεπεξέλθει στην έλλειψη ποδηλατοστασίων στην πόλη θα προμηθευτεί 400 ποδηλατοστάσια, τα οποία θα τοποθετηθούν σε 120 σηµεία ενδιαφέροντος όπως πάρκα, γήπεδα, σχολεία.

Όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Μήτρου, τεχνικός σύμβουλος του δημάρχου οι μελέτες για το συγκεκριμένο έργο είναι ήδη έτοιμες προκειμένου ο δήμος να προχωρήσει στην οριοθέτηση και κατασκευή θέσεων στάθμευσης στα 120 σημεία. Παράλληλα, ο δήμος έχει έτοιμο και το σχέδιο των 300 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, το οποίο, όπως επισημαίνει ο κ. Μήτρου, αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση.

Δείτε αναλυτικά τα 120 σηµεία που θα διαμορφωθούν 400 ποδηλατοστάσια:



Επισημαίνεται ότι το ∆ήµο Θεσσαλονίκης υπάρχουν και άλλα ποδηλατοστάσια τα οποία θα παραµείνουν εφόσον είναι σε καλή κατάσταση και τα οποία τοποθετήθηκαν µε το έργο της κατασκευής του ποδηλατόδροµου από το 2009 και µετέπειτα και καλύπτουν την περιοχή κυρίως του κέντρου.