Skip to main content

Σχέδιο για remake της Θεσσαλονίκης γύρω από τους σταθμούς του Μετρό

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρουσίασε το σχέδιο για τον άξονα της οδού Εγνατίας και συγκεκριμένα γύρω από τους σταθμούς του Μετρό.

Το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας για τον άξονα της οδού Εγνατίας και συγκεκριμένα γύρω από τους σταθμούς του Μετρό παρουσίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και στον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη.

Η παρέμβαση αφορά από το υπό κατασκευή Μουσείο Ολοκαυτώματος στην οδό Κωλλέτη, έως τους σταθμούς Πατρικίου και Σόλωνος. Στο σχέδιο θα προβλέπεται η χρήση ποδηλάτου, έξυπνα συστήματα, ήπιους τρόπους μετακίνησης.

«Παρουσιάσαμε στον υπουργό τις σκέψεις της διοίκησής μας για το πώς θα μπορέσει να μελετηθεί, να ολοκληρωθεί και να χρηματοδοτηθεί ένα μεγάλο remake της πόλης, γύρω από το μετρό, που αφορά την υλοποίηση του σχεδίου ΣΒΑΚ για τον άξονα της οδού Εγνατίας, που ξεκινά από το υπό κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος, στην Κωλέττη, σε όλο τον άξονα της Εγνατίας, στον σταθμό Βενιζέλου, γύρω από το Αλκαζάρ, στην Αγ. Σοφία, κοντά στην Αχειροποίητο, στην πλατεία Μακεδονομάχων, στο ΑΠΘ και στους ανατολικούς σταθμούς Πατρικίου και Σόλωνος. Ουσιαστικά θα έχουμε μια ανάπλαση του άξονα που είναι σημαντικό για την πόλη μας», τόνισε ο κ. Ζέρβας, σύμφωνα με τον οποίο υπάρχει θετική ανταπόκριση από το υπουργείο.

Από την πλευρά του ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο και πρωτοποριακό που έχει να κάνει με το σχέδιο. «Μπορεί να αλλάξει μορφή η Θεσσαλονίκη, ώστε σε λίγα χρόνια αυτή η πόλη να μην έχει καμία σχέση με αυτό που ζούμε σήμερα. Αυτό είναι το όραμα του δημάρχου, το όραμα όλων μας και γι΄αυτό θα δουλέψουμε όλοι μαζί κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμος», τόνισε.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Εφραίμ Κυζίρογλου, αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, ο Μίμης Φωτόπουλος, γενικός γραμματέας του δήμου, και ο Δημήτρης Μήτρου, σύμβουλος δημάρχου.