Skip to main content

Σχέδιο της ΕΛΑΣ για ενδεχόμενες νέες επιθέσεις για τον Κουφοντίνα

Μετά και τα περιστατικά επιθέσεων των τελευταίων ωρών οι αρχές προέβησαν σε έκτακτες συσκέψεις προκειμένου να υπάρξει αναθεώρηση μέτρων.

Έκτακτα μέτρα υπό τον φόβο νέων επιθέσεων από αντιεξουσιαστές για τον καταδικασμένο για τρομοκρατία και απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα επεξεργάζεται η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μετά και τα περιστατικά επιθέσεων των τελευταίων ωρών οι αρχές προέβησαν σε έκτακτες συσκέψεις προκειμένου να υπάρξει αναθεώρηση για τα απαιτούμενα μέτρα αφού εκτιμάται πως θα υπάρξει αναβάθμιση των χτυπημάτων.

Αρχικά θα υπάρξει ενίσχυση στατικών δυνάμεων - Σκοπιές σε πιθανούς στόχους και "χαρτογράφηση" υποψήφιων στόχων, αύξηση περιπολιών (ΔΙ.ΑΣ. - Άμεση Δράση - ΟΠΚΕ) ενώ υπάρχουν διαταγές για εγρήγορση - έγκαιρη ειδοποίηση προς ενίσχυση αστυνομικών δυνάμεων που ενδεχομένως βάλλονται.

Την ίδια ώρα, αυξημένα μέτρα αναμένεται να παρθούν για Αστυνομικά Τμήματα (Λαμία, Ζωγράφου, Ακρόπολης κ.ά.), Δικαστικούς στόχους (Εφετείο, Ευελπίδων, Υπ. Δικαιοσύνης κ.ά), το Νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας και θα βρίσκονται 110 αστυνομικοί το 24 ώρες το εικοσιτετράωρο αλλά και Εμπορικούς δρόμους Πολυκαταστήματα (Ερμού, Πατησίων, Μαρούσι κ.ά.) και οικίες αξιωματούχων, Δικαστικών, Αστυνομικών.