Skip to main content

Σχεδόν 4 εκατ. η αξία της κοκαΐνης που κατασχέθηκε-Πώς έγινε η επιχείρηση των αρχών (φωτο)

Για την υπόθεση συνελήφθησαν οκτώ άτομα έπειτα από διακριτική παρακολούθηση από στελέχη του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης στα κεντρικά της επιχείρησης.

Τη συντονισμένη επιχείρηση των αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εμπλεκομένων στην υπόθεση με τα 100 κιλά κοκαΐνης που εντοπίστηκαν σε κοντέινερ με μπανάνες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης περιγράφει σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα.

Συγκεκριμένα, μετά από διακριτική παρακολούθηση τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης για την υπόθεση συνελήφθησαν οκτώ άτομα σε εγκαταστάσεις ιδιωτικής εταιρείας που εδράζεται στην Ε.Ο. Βέροιας – Νάουσας. Η αξία της ποσότητας της κοκαΐνης υπολογίζεται στα 3,878 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν πάνω από 100 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες στο λιμάνι

Όπως αναφέρει το Λιμενικό, στις 26 Φεβρουαρίου διενεργήθηκε έλεγχος από αυτοκινούμενο όχημα x-ray του Α' Τελωνείου Θεσσαλονίκης σε εμπορευματοκιβώτια -τα οποία είχαν εκφορτωθεί από πλοίο προερχόμενο από Μάλτα, με νόμιμο φορτίο μπανάνες- ενώ πρωινές ώρες στις 28 του μηνός διεξήχθη φυσικός έλεγχος τεσσάρων εκ των ανωτέρω εμπορευματοκιβωτίων, με τη συνδρομή των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της οικείας Λιμενικής Αρχής και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων-ΣΔΟΕ Μακεδονίας.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο σε ένα εκ των εμπορευματοκιβωτίων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 76 συσκευασίες που περιείχαν ναρκωτική ουσία κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 100.730,3gr.

Έτσι, τις πρωινές ώρες εχθές, το εμπορευματοκιβώτιο παραδόθηκε σε εγκαταστάσεις ιδιωτικής εταιρείας που εδράζεται στην Ε.Ο. Βέροιας – Νάουσας. Το φορτηγό όχημα που μετέφερε το εμπορευματοκιβώτιο είχε τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση και με την είσοδο του στην εταιρεία πραγματοποιήθηκε επέμβαση από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του οδηγού του φορτηγού οχήματος, του νόμιμου εκπρόσωπου και τριών εργαζομένων της εταιρείας. Εν συνεχεία και κατόπιν προφορικής εντολής εισαγγελικού λειτουργού συνελήφθησαν τρεις επιπλέον ημεδαποί ως εμπλεκόμενοι στην εν θέματι υπόθεση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το εν λόγω εμπορευματοκιβώτιο και το φορτηγό όχημα μετά του ρυμουλκούμενου, ενώ δείγμα της κατασχεθείσας ποσότητα ναρκωτικής ουσίας πρόκειται να αποσταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους προς περαιτέρω εξέταση. Σημειώνεται ότι η αξία της προαναφερόμενης ποσότητας υπολογίζεται στα 3.878.000 ευρώ.

Όπως σημειώνεται, για την υπόθεση συνεργάστηκαν η Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της οικείας Λιμενικής Αρχής συνεπικουρούμενη από το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου Α' Τελωνείου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ Μακεδονίας καθώς και το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.