Skip to main content

Κοντεύουν Χριστούγεννα, αλλά σε σχολείο του Σταυρού ακόμη περιμένουν καθηγητή Αγγλικών

Τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα παιδιά 1ου Δημοτικού Σταυρού δεν έχουν διδαχθεί για φέτος ούτε μια ώρα της βασικής ξένης γλώσσας

Βρισκόμαστε στον τρίτο μήνα από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και όμως υπάρχουν σχολεία από τα οποία λείπουν ακόμη εκπαιδευτικοί. Μία τέτοια περίπτωση είναι του 1ου δημοτικού σχολείου της παραλίας Σταυρού, του δήμου Βόλβης, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου “από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν έχει τοποθετηθεί στο σχολείο μας καθηγητής/τρία Αγγλικών, με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να μην έχουν διδαχθεί για φέτος ούτε μια ώρα της βασικής ξένης γλώσσας”. Ο Σύλλογος επισημαίνει πως “δεν είναι δεδομένη για όλα τα παιδιά η παρακολούθηση ξένης γλώσσας εκτός σχολείου, συνεπώς το κενό κρίνεται πολύ σημαντικό”.

Επιπλέον, ζήτημα υπάρχει και με την πέμπτη τάκη η οποία θα χρειαστεί να αλλάξει και τρίτο δάσκαλο μεσούστης της σχολικής χρονιάς. έμεινε χωρίς δασκάλα. Η συγκεκριμένη τάξη αντιμετώπιζε πρόβλημα από την αρχή της χρονιάς καθώς δεν είχε τοποθετηθεί εγκαίρως εκπαιδευτικός. Η αναπληρώτρια δασκάλα, η οποία διορίστηκε στη συνέχεια, είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης και αναμένεται να αποχωρήσει από το σχολείο για να αντικατασταθεί από άλλη δασκάλα η οποία εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται στο σχολείο. “Είναι η δεύτερη δασκάλα που αναλαμβάνει αυτή την τόσο σημαντική, από μαθησιακής πλευράς, τάξη μιας και τις πρώτες τρεις εβδομάδες του σχολικού έτους και μέχρι την τοποθέτηση της εν λόγω δασκάλας ανέλαβε την τάξη, προσωρινά, άλλος εκπαιδευτικός”, επισημαίνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ζητά με αίτησή του προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης να προχωρήσει αμέσως στην κάλυψη των κενών.

Για το θέμα αυτό έχει καταθέσει σχετική αναφορά προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως η βουλευτής Β' Θεσαλονίκης Δώρα Αυγέρη.