Skip to main content

Συνάντηση των γονέων του Πειραματικού με Ζέρβα - Κανονικά ο αγιασμός

Γονείς και κηδεμόνες συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο κτηριακό ζήτημα της παλιάς Οικοκυρικής

Σε αναμονή βρίσκονται οι γονείς του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Θεσσαλονίκης που περιμένουν να δουν αν θα γίνουν επισκευές στο παλιό κτήριο της Οικοκυρικής Σχολής, όπου μεταφέρθηκε το σχολείο, και αναλόγως να εξετάσουν αν θα επιτρέψουν στα παιδιά τους να μεταβούν στο κτήριο για μάθημα.

Όπως έγραψε το πρωί η Voria.gr, γονείς και δάσκαλοι αντίκρισαν ένα πραγματικό ερείπιο στo κτήριο επί της Εγνατίας κατά τη διαδικασία μεταφοράς των αντικειμένων από το κτήριο επί της οδού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Περί τους 30 γονείς και κηδεμόνες βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκαν με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, για βρουν μία λύση στο πρόβλημα, έπειτα μάλιστα από αυτοψία που πραγματοποίησαν στο κτήριο ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας, η αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης, η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου και ο εργολάβος που έχει αναλάβει την εργολαβία του σχολείου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Θεόδωρος Μαυρίδης, «λάβαμε τη διαβεβαίωση του κ. Ζέρβα ότι θα γίνουν όλα όσα απαιτούνται προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να καλυφθούν οι ελλείψεις που υπάρχουν και να υπάρχει το ελάχιστο πλαίσιο ασφάλειας και υγιεινής των παιδιών μας».

Οι γονείς ζητούν ως πρώτη λύση να καλυφθούν οι τρύπες στην αυλή και να φτιαχτούν οι τουαλέτες και οι μπασκέτες που είναι σκουριασμένες και επικίνδυνες. «Εφόσον υπάρχει το ενδιαφέρον που είδαμε σήμερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, θα δώσουμε και τον απαιτούμενο χρόνο ώστε δευτερεύουσες ελλείψεις να μπορέσουν να υλοποιηθούν αργότερα», σημείωσε ο κ. Μαυρίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο αγιασμός θα τελεστεί κανονικά την Τετάρτη, ενώ την ίδια ημέρα, αναλόγως των ενεργειών που θα κάνει ο δήμος, οι γονείς θα κρίνουν αν θα συνεχίσουν τα παιδιά να πηγαίνουν στο κτήριο για μάθημα.